perla67 Creative Commons License 2019.06.17 0 0 2362

Szia! Bocsi, csak most láttam a kérdést.
Nagyon jó a tömegközlekedés, mi általában busszal közlekedtünk. Augusztusban biztos sokkal több lesz a dugó, úgyhogy ahol jár a villamos lehet inkább azt választanám. A villamos megállókban automatából meg lehet venni a 10-es gyűjtőt, úgy csak egy euro egy jegy, amit 70 percig átszállásra is lehet használni. A kisebb buszokon viszont nem lehetett megvenni csak a vonaljegyet és a napijegyet. Egy gyűjtővel többen is utazhattok, és az automata kiírja mindig hány út van még rajta és a 70percet is figyeli. Városon belül jól működött a Moovit, a környező városokba pedig a Lignes d'azur alkalmazás. Időnként összehasonlítottam a google maps-szal, az néhány járatot nem mutatott.
Bliccelni viszont nem érdemes. A Mattise múzeumnál ellenőrökkel is találkoztunk, minden ajtónál felszállt egy-egy nagydarab fickó, esélyünk se lett volna elmenekülni.
Ha többen vagytok a reptérről nagyon jó az Über is, pontos, udvarias sofőrökkel. Nem kellett magyarázni, hogy hová is megyünk, beírtam az alkalmazásba a címet, láttam a térképen, hogy valóban helyes-e a cím, kiírta milyen autók vannak a közelben és mennyibe fog kerülni és az út végén levonta az összeget az előre beregisztrált bankkártyámról.
Mi voltunk Antibesben, Cannesban, Ezében, Monacoban, Cap Ferratban és természetesen Nizzában. Sajnos csak négy és fél napunk volt így sok minden kimaradt, de legalább van miért visszamenni.
Az éttermi árak elég húzósak, főleg ha halakat, tengeri dolgokat választotok. Ajánlom a Fork asztalfoglaló alkalmazást, nagyon sok helyre kínál kedvezményeket, mi szinte mindig azzal foglaltunk és sosem csalódtunk. Vannak fent fotók, értékelések, így akár előre ki tudod választani mit szeretnél enni. Összességében nagyon tetszett, bármikor visszamennénk!
Ha van még konkrét kérdésed, kérdezz nyugodtan!

 

Előzmény: Fpeterzeg (2358)