nyúlfüligomba Creative Commons License 2019.06.16 0 0 139098

Ma délután fél óra kutyasétáltatással egybekötött gombászás VH-ban. Róka nagy marékkal, pár galamb, kicsit több piruló és csomó fiatal keserűgomba, öreg és fiatal érdestinorú, végül három négy jó állapotú vargánya, na meg egy jó pár öreg használhatatlan is. Igazából szeretem az ilyen vegyes összetételű félig telt kosarat eredményező sétákat, különösen ha róka is van benne.

Múlt vasárnap és előtte is pénteken voltam ezen a helyen és akkor nem volt ennyi gomba, akkor azt gondoltam, hogy nem érdemes ide mégegyszer kijönni pedig pont csütörtök-péntek lett volna a jó időpont. Nemrég mondta valaki itt fórumon, hogy jókor jó helyen kell lenni. Az elmúlt tíz napban hatszor voltam a VH-ban és Dél-Börzsönyben, de mindig ilyen fél kosarak jöttek össze, pedig a jól ismert, jól termő helyeimet jártam végig. Volt ahol elég sok, de fiatalka vargánya fogadott, másutt meg már mások jártak előttem, vagy éppen nem volt kedvük kidugni a fejüket a vareszoknak.

Remélem lesz még eső és meg lesz az eredménye, de eddig sem volt rossz eddig a szezon, végül ha kis eredménnyel, de lehetett gombászni, két héten belül találkozhattam lila pereszkével és trombita gombával.