Veront Creative Commons License 2019.06.13 0 1 16961

Sziasztok!

 

Kb. fél éve szomorúan és megdöbbenve olvastam itt a fórumon, hogy mennyire általános az az életet megkeserítő probléma amivel én is küzdök/küzdöttem.

Bár még nem vagyok teljesen megnyugodva, de az utóbbi 1 hónapban nagyon biztató jelekről számolhatok be, ezért gondoltam leírom a tapasztalataimat, hátha lesz olyan akinek segítségére lehet. 

 

Előzmények:

A tünetek két évvel ezelőtt kezdődtek. Furcsa egy-egy pillanatra fellépő, izomláz szerű fájdalmaim voltak az ágyékom környékén (a gát izomnál, a péniszem tövénél jobbról, a végbelem tájékán, és az alhasamban belül). Ezek a fájdalmak nem voltak állandóak, kb. 3 naponta egyik-másik jelentkezett. Már ezt megelőzően erekciós problémák is kialakultak néhány hét leforgása alatt, ami hol jobb hol rosszabb volt, de állandó jelenség volt az utóbbi két évben. A bal herém is fájt időnként, és teljesen felhúzódott a testemhez, mindig. Halogattam a problémát, és kb. 1 év után fordultam urológushoz. Azt mondta, hogy elég durva prosztata gyulladásom van. Amúgy 32 éves vagyok. Vizelet tartással/ürítéssel vagy vizelési ingerrel kapcsolatos panaszom nem volt egyáltalán.  A kúra 3 hónap antibiotikum, és gyulladáscsökkentő kúp volt. Két heti kontrollal. Ahogy abbahagytam a gyógyszerek szedését, kb. 3 hét alatt ugyanott voltam, mint amikor felkerestem az urológust. Azóta még két urológusnál is jártam, és vagy 40 féle táplálék kiegészítővel kísérleteztem. Szedettek velem újra antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt, alfuzosin-t (amitől 1 hónap után eléggé szédültem), és detrusan-os kezelésre is elég hosszan jártam. Átmenetileg voltak jobb időszakok, de meg sem közelítettem az egészségesnek tartott állapotomat, és ahogy abbamaradt a gyógyszer szedése és a kezelés, rögtön visszatért a kóros állapot.

Ezeket a panaszokat nálam is megelőzte egy durva hasmenéses időszak. Szerintem a gyulladás valamilyen végbél tájéki irritációból indulhatott ki. Sokat töröltem a fenekem, és gyakran jelentős véres csík keletkezett a wc papíron. Azóta nedvesített wc papírt használok.

 

Bizonyára az orvosok által javasolt kezeléseknek is van köze a javuláshoz, de ezeket 4* kezdtem újra, mert a tünetek mindig gyorsan visszatértek, és igazából el sem tűntek teljesen. Szóval  bár minden tiszteletem az orvosoké, de a saját tapasztalataim miatt, és a fórum bejegyzéseket olvasva az az érzésem, hogy prosztata ügyileg nincsenek a helyzet magaslatán.

 

A jelentős javulást megelőző időszakban, és jelenleg is az alábbi dolgokkal kísérleteztem. Nem állítom, hogy mindegyiknek van köze a javulásomhoz, de így hogy javulok, egyiket sem merem elhagyni, és bizakodom. Jelenleg semmilyen gyógyszert nem szedek 3 hete, és az állapotom egyértelműen jobb mint az elmúlt 2 évben bármikor. Tulajdonképpen tünetmentesnek érzem magam. Az általam legfontosabbnak tartott dolgokkal kezdem, és utána említek olyan dolgokat, amik talán segíthettek valamit.

- Gyulladás csökkentő hatású készítményekkel kentem be a végbelem tájékát. (Pl. Méz és Flector kenőcs; a méz tűnik hatásosabbnak, lehetőleg termelői méz)

 Ennek lehetnek kockázatai. Lehet, hogy jobban felszívódik ott, ezért 4-5 naponta 1 nap szünetet érdemes lehet beiktatni

- Tesco-ban lehet kapni az olajoknál, hidegen préselt tökmag olajat. Minden szelet kenyérre lötyköltem egy picit, és sok tökmagot is ettem. (A tökmag olajos kenyér borzalmasnak tűnhet, de számomra kimondottan finom)

- Rengeteg féle Herbáliás, szálas/ömlesztett gyógyteát is ittam. A legfontosabbak: Kis virágú füzike,  aranyvessző, zöld tea, csalán levél, kamilla, echinacea tőzegáfonya kombó (ez nem szálas).

- darabolt gyömbérre is engedtem mézet (a méz kiszívja a nedvességet a gyömbérből). És a már kihűlt teához hozzákevertem.

- Naponta legalább 15 percet napozok póló nélkül

- Szedem a BioCo márkájú, ProstaMen táplálék kiegészítőt

- Végzem a Frank Sommer VigorRobic tréning programját. Erről főleg külföldi szakirodalomban olvastam jókat. 

- Csak langyos vízben fürdök (attól tartva, hogy talán a meleg is belobbanthatja a gyulladást)

- Mostanában még többet mozgok. (Amúgy sosem volt jellemző rám a mozgásszegény életmód)

- B-vitamin komlpex+folsav (A folsav is b vitamin, de nincs benne a b-vitamin komlexben)

- Mosogatószer helyett szappannal mosogatok. Talán a mosogatószerekben lévő felület aktív anyagoknak is lehet valamilyen köze a gyulladáshoz. Ez lehet, hogy túlzásnak tűnhet, de nem merem elhagyni. 

Van itt egy 2 részes videó amit érdemes lehet megnézni

(Maga a műsor, vagy a műsorvezető nem biztos, hogy bizalmat ébreszt, de a vendég felkészültnek tűnik számomra)

https://www.youtube.com/watch?v=Xk4g501F97E

 

https://www.youtube.com/watch?v=hpHm-gyJ6qM

Ezek a videók alapján én 4 dolgot rendszeresítettem a táplálkozásomban

- Rengeteg vödrös cékla

- rengeteg Kovászos uborka

- ecetes torma

- Kovászos kenyér az ALDI-ból

Ezek a videók miatt spirulinát is fogyasztok változó gyakorisággal

És amit elhagytam az a barna kenyér, és a tej, valamint a méz, és az edzés utáni tömegnövelőn kívül igyekszem minél kevesebb egyszerű szénhidrátot fogyasztani.

- DM-ben lehet kapni csalán-gyermekláncfű növényi kivonat kapszulát, leginkább felfázásra javasolt. (Hengeres, műanyag dobozos), ezt sem fogyasztom állandóan. Amikor kezdtem szedni, akkor pár napig egyértelműen pozitív volt a hatása, de utána voltak rosszabb időszakok is, ezért most már csak úgy alkalom szerűen beveszek belőle, mert  van itthon.

Hangsúlyozom, hogy ezek a fentiek csak azok a dolgok, amikkel kb. az utóbbi 3 hónapban kísérleteztem. Visszaolvasva számomra is nagyon durvának tűnik, de az amit a betegség miatt át kellett élnem még keményebb volt. Nem beszélve arról, hogy a 3 három hónap antibiotikum könnyen okozhatott maradandó egészség károsítást, és mielőtt saját módszerekkel kezdtem el kísérletezni, már több százezer forintot kiadtam magánrendelésekre és gyógyszerekre, lényegi javulás nélkül.

Mindenkinek a legjobbakat kívánom!