fazd Creative Commons License 2019.06.13 0 0 89308

Mendy is hivatalos közben! most a klub elsősorban az eladásokra fog fókuszálni, bő háromszáz milliót költöttünk idén, ami természetesen rekord (és még egészen biztosan nem ez a végösszeg, pláne ha Mbappé is érkezik). a Marca közölt egy összeállítást a biztos és az opcionálisan távozókról. a lap szerint Keylor, Theo, Reguilón, Llorente, Ceballos, Odegaard, James, Kovacic, Bale, De Tomás és Mayoral került átadólistára, míg Lunin, Luca, Vallejo, Isco, Brahim, Lucas és Mariano távozhatnak ha úgy alakul. 

 

az ukrán szerintem marad mint ahogyan Brahim is (őt meg kell tartani, mert üde színfolt volt idén). Luca is vélhetően biztos távozó, Vallejo kölcsönbe kerülhet, Isco, Lucas és Mariano pedig egy megfelelő ajánlat esetén. 

 

a hírek arról szólnak, hogy a klub háromszáz millió euró értékben kíván most eladni, hogy szükség esetén nagyságrendileg még egy ugyanekkora összeget elkölthessen. az elmúlt évek pénzügyi eredménye egyébként egy ekkora deficitet el is bírna. 

 

Keylor (10-15 millió), Theo (15 millió), Reguilón (10-15 millió, viszont esetében kevés érdeklődőről hallani - a Leganés kölcsönvenné, de abból a klub nyilván nem profitálna, ő viszont csak olyan csapatba menne, amelynél garantált a nemzetközi kupaindulás, mint a Dortmund és a Sevilla). Llorente (a piaci értéke 20 millió, leginkább a Lazio és a Sevilla vinné, ötven milliót kérnénk érte, ami nyilván túlzó; húsz millió egy elfogadható összeg lenne cserébe). Ceballos (kérőkben nincs hiány, a Tottenham, a West Ham, az Arsenal, a Betis és a Napoli mind-mind vinnék, érte azért egy 30 milliót illene kapni). Odegaard (szépen feltornázta az árát idén, a Leverkusen tűnik a legvalószínűbb célállomásnak, de az Ajax és a Mönchengladbach neve is felmerült - 20 millió euró abszolút reális érte). Kovacic (30 millió, vélhetően Inter). James (egyértelműen húzónév, én csalódott lennék ha ötven millió alatt kelne el - a neve és az életkora miatt annak kell eladni, aki a legtöbbet fizeti, aktuálisan a Napoli tűnik befutónak, de összeboronálták már a fél kontinenssel így is). Bale (sötét ló, százmilliót kérnénk érte, ami botorság, szerintem maximum James-árban mehet el végül, azaz a kért összeg feléért). De Tomás (20-25 millió euró, szinte bizonyosan lecsap rá a Benfica). Mayoral (5-6 millió, a Levante kölcsönvenné, az Atalanta és a Real Sociedad ugyanakkor végleg). 

 

a legalacsonyabb összegekből kiindulva ez 260 millió, vagyis még mindig kevésnek tűnik, úgyhogy minden Bale és James eladási árán múlik. persze várható némi extra bevétel is, Hermoso után 10-15 millió eurót simán bezsebelhetünk, illetve négy-öt milliót az olyan morzsák után is, mint Tejero, Febas, Luca vagy éppen Sergio Díaz.

 

összességében ha csak a Pogba/Eriksen páros egyike érkezik, már nem lehetünk nagy gondban, de például Mbappé megvásárlásához minimum kell a Lucas/Isco/Asensio/Marinano/Vallejo ötös közül bármely három eladása is.