Eolomea14 Creative Commons License 2019.06.13 0 1 5713

Hamar a knoyvtarak szoba kerultek: erdekessegkepen nemreg voltam ha nem is az egyik legszebb (de a kertjet tekintve valoszinuleg a legszebb) konyvarba (Huntington Library), ahol tobbek kozott egy teljesen ep - csodaszepen nyomtatott - Guttenberg Bibliat is oriznek.

 

Hja, anno a falusi konyvtarunknal a sor kilogott a kulturhaz elocsarnokaba. Azutan jott a TV masodik (stb.) csatornaja, azutan video, most a szamitohep... Igy most az itteni varosi konyvtarban a gyer latogatok 90-95%-a csak a szamitogep melle ul le. Konyvesboltok es antikvariumok is szunnek meg - es ami marad, az is jobbara a csecsebecsek es kave arulasabal el meg.

 

A mennyiseg mellet a minoseg is romlott: a konyvek messze tulnyomo resze ponyva, mint pl. haziasszonyok internetes recept alapjan ("tanuljunk meg konnyen, gyorsan irni, festeni...") kotyvasztott romantikus es fanatazia firkalmanyai. A klasszikusokat [angol nyelven] sokszor megroviditve adjak ki (= az irodalmat, vagyis a lenyeget nyisszantjak ki), hogy a sok idetlen es primitiv TV musorral eltompitott agyu olvaso is megertse. (Amerikaban az embereknek kozel fele technikailag irastudatlan: ismeri a betuket, de nem erti meg amit olvas.)

Előzmény: Ko_uszNotDead (5712)