picit megtöröm a csendet egy offal megint, elnézést.
SZIE labortól kaptunk egy árlistát, hogy mit tudnak vizsgálni.
Nem is az ár az érdekes, hanem ezekből mit javasolnátok, mit kérjek ami segíthet a keserűség okát kideríteni?
Alkohol meghatározás
- Malligand készülék
- Sűrűségmérő
- Lepárlásos módszer
Cukor meghatározás
- Schoorl-módszer
- Mustfokoló (alkoholmentes)
- Refrakció mérés
Extrakt meghatározás
Titrálható sav
Illósav tartalom mérés
pH érték meghatározás
Kénessav meghatározás
Összes vastartalom
Szín
Polifenol (összes)
Katechin
Antocianin
Leukoantocianin
Próbaderítések
- Csersav-zselatinos
- Bentonitos
- Kovasavszol zselatin
- Szénkezelés
- Kékderítés
- Savtompítás
- Cupfár próba H2S kezelésére
Állóképességi vizsgálatok
- Meleg-, hideg-, rázó-, levegőpróba
Almasav enzimes vizsgálata
Borkősav vizsgálata
Citromsav enzimes vizsgálata
Tejsav enzimes vizsgálata
Szorbinsav meghatározás
Próbaszűrés (2l/minta)
- Lapszűrővel (EK)
- Membránszűrővel (0,4 µm)
Érzékszervi minősítés és kezelési javaslat
Vízvizsgálat (teljes: nitrát, keménység, mikrobiológia, fémion)
Szénsavas italok (CO2 tartalom + hőfok)
HPLC mérés/minta (rezveratrol, sikiminsav, stb.)