naivkezdo Creative Commons License 2019.06.12 0 0 69071

picit megtöröm a csendet egy offal megint, elnézést.

SZIE labortól kaptunk egy árlistát, hogy mit tudnak vizsgálni.

Nem is az ár az érdekes, hanem ezekből mit javasolnátok, mit kérjek ami segíthet a keserűség okát kideríteni?

Alkohol meghatározás

  • Malligand készülék
  • Sűrűségmérő
  • Lepárlásos módszer

Cukor meghatározás

  • Schoorl-módszer
  • Mustfokoló (alkoholmentes)
  • Refrakció mérés

Extrakt meghatározás

Titrálható sav

Illósav tartalom mérés

pH érték meghatározás

Kénessav meghatározás

  • Szabad SO2
  • Összes SO2

Összes vastartalom

Szín

  • intenzitás
  • árnyalat

Polifenol (összes)

Katechin

Antocianin

Leukoantocianin

Próbaderítések

  • Csersav-zselatinos
  • Bentonitos
  • Kovasavszol zselatin
  • Szénkezelés
  • Kékderítés
  • Savtompítás
  • Cupfár próba H2S kezelésére

Állóképességi vizsgálatok

  • Meleg-, hideg-, rázó-, levegőpróba

Almasav enzimes vizsgálata

Borkősav vizsgálata

Citromsav enzimes vizsgálata

Tejsav enzimes vizsgálata

Szorbinsav meghatározás

 

Próbaszűrés (2l/minta)

  • Lapszűrővel (EK)
  • Membránszűrővel (0,4 µm)

Érzékszervi minősítés és kezelési javaslat

Vízvizsgálat (teljes: nitrát, keménység, mikrobiológia, fémion)

Szénsavas italok (CO2 tartalom + hőfok)

HPLC mérés/minta (rezveratrol, sikiminsav, stb.)

Előzmény: naivkezdo (68829)