hardynett Creative Commons License 2019.06.11 0 0 33665

Sziasztok

 

Ma megmértem mindent újra.

 

Csap nyitás után 50 fokos víz jön ki a tartályból ahogy jön a víz kb 1 perc múlva indul a kazán és elkezdi fűteni a tartályt.

 

Kb ahogy elfogy a víz a tartályból a kijövő víz langyos lesz 35 fok körül. A kazánból kilépő víz ami a tartályt fűtené az kb 70 fokos.

Ha elzárom a csapot és kb 5 perc múlva megnyitom újra akkor forró lesz megint. ( gondolom elég idő van átmelegíteni a tartályban a vizet)

 

Elsőre azt mondanám, hogy olyan mint amikor nem tudja átadni a hőmérsékletet a tartálynak elég gyorsan...Gondolnék vízkőre, de kb 1 éves a kazán így ezt kizárnám. Szenzoroknak szerintem jók mivel a tartályt fűtő kör az faszán forró. (megfogni nem tudom a csöveket, infra szarul olvassa le a rézről a hőfokot valamiért)

 

Ötletek ? :)

 

Próbálkoznék hőkamerával, de mivel nikecelben van így nem sokat érek vele.

 

Elképzelhető, hogy ennyit hőt tud a kazán átadni ? Könyv szerint 40-60 fok....végülis a 35-40 fok körül megvan az átfolyó rész.

 

Még 1 kérdés buderus logamax kazánt mivel érdemes savazni ? ha már így benne vagyok a témában lehet ráférne 10 év után. esetleg valami gépésznél kapható tablettás anyag van? vagy hasonló ? 

 

 

 

Köszi!

 

S.

 

 

Előzmény: tclar (33664)