[fidelio] mindegy Creative Commons License 2019.06.11 0 0 33

Az idén még csak 38 éves Farkas Gábort hallgatni kell zongorázni, akár koncerten, akár felvételeit, szólójátékkal vagy más műfajokban.

Eddigi lemezeinek többségét a Hungaroton adta ki: 2016-ban Baráti Kristóffal kamarázott, a következő évben Schumann-darabokkal készült el első szólólemeze a kiadónál, tavaly ősszel pedig Chopin balladáit és impromtuit játszotta lemezre. Ez a lemez már kapható a kiadó web-boltjában (hungaroton.hu) és más boltokban.

A szabad spotify mindhárom lemezt meghallgathatóvá tette, miként a művész harmadik, bár egy másik kiadónál legkorábban felvett Liszt-szólólemezét, rajta a h-moll szonátával, illetve a szintén Baráti Kristóffal felvett Korngold-lemezüket, és Gábor egyéb felvételeit is.

 

Az újdonságról, az igen érzékenyen és bensőségesen megfogalmazott Chopin-felvételről a következőket érdemes megismerni:

.

Chopin remekművei a Liszt-díjas zongoraművész, Farkas Gábor Hungarotonnál megjelenő második szólóalbumánA Hungaroton legújabb, Chopin: Ballades & Impromptus című lemezén a zeneszerző összes balladája és impromptu-je szólal meg a Liszt- és Junior Prima Díjas zongoraművész, Farkas Gábor előadásában. Farkas Gábor generációjának egyik legkiemelkedőbb zongoraművésze, a romantikus repertoár széles körben elismert interpretátora, több nemzetközi zongoraverseny győztese, és a világ nagy presztízsű zenei fesztiváljainak és koncerttermeinek állandó meghívottja. 2017 óta Steinway Artist, 2019-ben pedig elnyerte az Aoyama Music Awardot az év legjobb hangversenyéért.

A kiadó sajtóanyaga word- illetve pdf-formátumban is letölthető.
Az album nagyméretű borítója itt található.
.

A remek felvétel zenei rendezője most is Aczél Péter volt, akit Timár Domonkos hangmérnök egészített ki. A művész egy Steinway D zongorán játszott.

A kiadvány kísérő füzetét Gyenge Enikő írta, részletesen bemutatva a 4-4 balladát és impromtut, illetve az előadót.