A Jelenések könyvében szerepel az Úr üzenete a hatalommal korrumpálódott gyülekezeteknek, felekezeteknek. Jézus személyes kapcsolatot szeretne minden egyes emberrel, de ha nem nyitják meg a szívüket neki, akkor ez nem lehetséges. A gazdagság nem erény. „Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem forró; bárcsak hideg lennél, vagy forró… Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen. Azt tanácsolom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne látszódjon a meztelenséged; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss. A kiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem… Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz…” (Jelenések 3:15-20)
A felekezetek, gyülekezetek, melyek vagyonukkal, bevételükkel, gazdálkodásukkal, belső életükkel kapcsolatban titkolóznak, homlokukra van írva, hogy titok, a Jelenések könyvében emlegetett Babilonhoz tartozékai.
Jelenések könyve 17. és 18. fejezet leírja, hogy mi vár azokra a felekezetekre, akik kereszténynek mondják magukat, de korruptak lettek, állami támogatásokat kaptak, összefonódtak a hatalommal. Valamint mindenfélét árusítottak, kegytárgyakat, DVD-ket, emberek lelkeit. Az emberek lelkeivel is kereskednek azok, akik a látszólagos nagy létszámukat arra használják, hogy az államhatalomtól támogatást kapjanak. Lesz egy hatalmas összeborulás a pápaság szárnya alatt, a hét dombra épült várossal, ez már el kezdődött. A karizmatikus mozgalom főalakjai már most becsatlakoztak, ez már megtörtént. Copeland is elismerte például a pápát, de Todd White is, és még sorolhatnám.
Aztán, még mindig Jelenések könyve…
A felekezetek, ahogy ma ismerjük őket, megszünnek majd létezni. Vagyonukat a kormányzatok meg fogják szerezni. A hatalmas ingatlanvagyon, pénzek a kormányzatok zsebébe fognak vándorolni.
A politikailag támogatott, vagy kufárrá lett felekezetekből ki kell menekülni. Az Úr üzenete : „Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból” (Jelenések 18:4). Magyarul, ha ezekhez tartozunk, megfertőződünk és ítélet alá kerülünk. A politikailag állami bevételekből támogatott, vagy kufárrá lett közösségekből nincs mese, ki kell szaladni gyorsan.