sergiototta Creative Commons License 2019.06.10 0 0 485

"Ha csak a sportérték számítana, akkor csak a topligák rangadóit nézné mindenki."

 

Tudom, hogy nem erről szólt a hozzászólásod, de ezzel nagyon nem tudok egyetérteni.

 

Nagyon propagálod a női focit, itt is meg néha a Fradi topikban is. De ez nem baj, én a jégkorongot szeretem és arról szoktam néha írni, de az se érdekel túl sok embert. Persze a női focinál azért többeket mozgat meg :-)

Nekem személyesen csak régi emlékem van a női fociról, de ez pont kötődik a Kerülethez. Haverom focizott a Kerület utánpótlás csapatába, és egyik alkalommal mikor kimentünk megnézni a meccsét, pont egy női focicsapat ellen játszottak. Ez a 90-s évek első fele, akkor valahogy egyben volt up szinten a fiú-női bajnokság, csak a lányok pár évvel idősebbek voltak. Emlékszem a játékvezető is nő volt. Simán nyert a TTVE fiú csapata(6-0 vagy 7-0 lett) és a meccs pár perccel előbb végett ért, mert a labdát átrúgták a szomszédos - akkor még  - laktanyába. Pót labda nem volt, a játékvezető nem nagyon tudta mi legyen aztán haverom apja bekiabált, hogy fújd le és erre lefújta a meccset.

 

Ezen kívül csak tévében láttam női focit egyszer-kétszer, de nem tudott lekötni. Mezőnyben még csak-csak, de a kapusok rohangálása a kapuban kifejezetten röhejes volt. De ez is már jópár éve volt, azóta már nyilván sokat fejlődött a dolog. Lehet adok majd ennek az egésznek egy újabb esélyt.

Előzmény: doncike (483)