Tomsz85 Creative Commons License 2019.06.09 0 0 40268

Igen. :) Azt szándékosan nem írtam le hogy én inkább kinek hiszek. :) 

Középiskolában egyik éven év vége felé matekórán egyik osztálytársam levezetett egy trükkös példát, egy egyenletet, amolyan év végi lájtos elfoglaltságként. Már nemtudom pontosan mi volt a vége, valami olyasmi jött ki hogy 4=5, ami persze nem lehet igaz. Lépésről lépésre végignézte a 30fős osztály, és senki nem vette észre a turpisságot, a matek tanárnőnket kivéve, persze ő is csak a végén szólt, nem akarta lelőni a poént, a megoldás közben volt egy művelet, amit nem lett volna szabad elvégezni. :) 

 

Érdekes ez az internetes fórumozás. Egyrészt mert itt csak egy kommunikációs csatorna játszik a háromból, a szóbeli, pedig rohadt sokat jelent, még többet a hangsúlyozás és a testbeszéd, ez alapból sok félreértés okozója. Bár tisztán műszaki témában elégnek kellene lenni a szóbeli kommunikációnak.  Meg sokszor látom azt, hogy az illető nemis arra válaszol, ami le van írva, hanem amit ő a leírt szövegbe belegondol. 

És olyan is fordult elő velem máshol, hogy rávilágítottam hogy egy hozzászólásban mekkora baromság/valótlanság van, tök normális hangnemben, egy csúnya szó nélkül, észérvekkel alátámasztva, és erre még az eredeti bejegyzés írója volt felháborodva, és még én voltam a rossz, meg az okos. :) :) :) aztán ő írt baromságot. :) 

Előzmény: A ló túloldala (40267)