zasti78 Creative Commons License 2019.06.07 0 0 4467

Sziasztok

Olyat szeretnék kérdezni aki már cserélt hengerfej tömítést 1.8 as k16 os benzines frreelanderen. Csak szívok és szívok. Pár hete szét ment a kuplunk hidraulikája , megrendeltem 10 nap a szállítás. csöpögött a termosztát és a vízpumpa között, gondoltam van 10 napom így szétkapom megkeresem hol megy el a hűtővíz.(kb 5000km/l ) Még télen megvettem a vízpumpa -vezérlőszíj, termosztát,szívósor tömítést stb, nekiálltam kicserélni mindent. autó kész kuplung munkahenger is megjött, összeraktam pár napig örültem ,ezzel vége is lett. Elkezdett levegősödni a rendszerem. mindegy hányszor hogyan légtelenítettem csak belevegősödött. Nyomás próba,6 órán át nyomás alatt, semmit nem ejtett. (mondjuk első 2 percben meglett 2db régi bilincset kellett kicserélnem, és kész). Megint örül. Pár nap után ismét puffadnak a csöveim , nyomáspróbán semmi, nem csöpög, óra mint a cövek egész nap nem engedte el a nyomást. Itt vettem elő a hengerfej tesztert(az a kék folyadékos) 5 perc és bezöldült.aztán az endoszkóp is látott pár csepp fagyállót a 3-mas hengerben. Rendeltem rendszám alapján tömítést. (külfiben vagyok és itt elviekben minden benne van a gépben)  Tömítés csavarok , meg a többi megjött szépen ahogy kell, Amikor lekaptam a hengerfejet akkor derült ki hogy mlf fém van alatta. Ami nekem vastagabbnak tűnik mint amit vettem. Azt tudom hogy berakhatom viszont azt nem miért volt a 4 réteg eddig alatta.Jó lenne tudni a régi milyen vastag újkorában.

Enyém 1.2mm 10070400, a régi lvb0000490 és így hogy szét van hullva kb 1.5 -1.6mm lehet mérni 

Találkozott már valaki ennél a motornál számozott hengerfej tömítéssel, értem én ezalatt, 1-es,2 es  stb. síkolás utánni vagy olyan már nincs?(régen az én időmben volt). A hengerfelyem kb de(csak kb) 118,6-118,75 (nem szedtem még darabokra azért kb.

118.3 alatt kuka, a gyári új pedig 118,95-119.05. 

Szóval 99% hogy lett már síkolva, és nem merem összerakni az egyrétegű tömítéssel.nehogy beleverjen a dugattyú a hengerfejbe. holnap még tudok rendelni másikat ha kell, hétfő kedd itt van. viszont ha berakhatom amit vettem akkor holnap össze tudom szerelni. 

Ha valaki jobban vágja ezt a motort mint én kérem szóljon hozzá, eddig kétszer tettem fel ezt a kérdés, egyik: beteheted,a gyártó által meghatározott miniumig okés! A másik: fene tudja Én nem merném,kérdezz meg valakit aki ért ehhez a motorhoz.  (két szervizes ismerős)

Ezért vagyok itt.

Előre is köszöntem.