N&I Creative Commons License 2019.06.06 0 0 530

Szia!

Köszi a választ, gondolkodtam, hogy írok egy hosszabb méltatlankodást a hazai bürokráciáról, de nincs értelme, ettől nem lesz gépem.

Szóval röviden összefoglalva ne is álmodjak arról, hogy "olcsóért" (3 millió alatt) legyen bármilyen, akár külföldről vásárolt használt, akár saját építésű gépem.

Egyébként mástól is azt hallottam tanácsként, hogy keressek többet :-), és vegyek pl egy Apollót, vagy béreljek, ha repkedni akarok.

Csak a saját építésű gép mégiscsak más lett volna.

Ez elég zsákutcának tűnik, sajnos.

A biztonsággal kapcsolatos gondolataidat értem. Én sem meghalni akarok, de a Bensen, Gyrobee, Hornet típusokkal sokan repülnek, nem félnék utánépíteni. A rotorlapátokat készen venném, minősített gyártótól, a légcsavart szintén. A többiről nem gondolnám, hogy ne tudnám elkészíteni (hiszen máshol szintén így készítenek gépet a garázsban) Rám foghatod, hogy a tudatlanok bátorságával/vakmerőségével állok hozzá (igaz is lehet, repülőgépet még nem építettem), de mivel ez csak úgy látszik elméleti repülés marad, nem fenyeget a veszély, hogy pórul járok.

talán a Discoveryn láttam egy sorozatot pár éve, Sikorszky helikoptert épített az ember otthon. És a végén kapott rá légügyi alkalmasságit Angliában. (gyártás közben időről-időre kijött az ellenőr, a végén berepülőpilóta repülte be.)

Mégis kicsit hosszabbra sikerült, mint gondoltam....

 

Előzmény: happjj (528)