Ványi Norbert Creative Commons License 2019.06.04 0 1 1951

Sajnos ilyet nem tudok. Egyel sem találkoztam még, se rosszal, se jóval. Legfeljebb papírokat kapok tőlük. Budapesten a Péterfy-hez tartozó Affideába járok néhány évente. Utoljára pont egy hete voltam, és itt csinálták az elsőt is (csak akkor még más néven futott a diagnosztikai központ). Sok orvos van, és szerintem nem nagyon lehet válogatni, hogy éppen ki néz majd meg a képeket. Itt az első alkalommal annyit kaptam összefoglalónak, hogy "SM gyanúja merül fel". Aztán a felvételeket átnézte az akkori orvosom is, és amikor a többi vizsgálat után SM diagnózist állított fel, csináltatott még egy MRI-t háton belül (Honvédkórház, de ide elég körülményes bekerülni MRI-re, már nekem sem csinálják meg).

 

Hogyha neked a felvételeid már megvannak, és szeretnéd más orvosnak is megmutatni, hogy segítsen az értelmezésében, az részemről sajnos passz.

 

Esetleg egy tipp: Találkoztam egy sráccal a kezelés alatt, aki talán évekig kínlódott azzal, hogy az MRI-n nem látszott semmi, tünetei meg voltak. Nála az volt, hogy az agyában valóban nem volt elváltozás, de pár centivel lejjebb, amit a koponya MRI már nem lát, a gerincében ott voltak a hegesedésre utaló jelek.

Előzmény: Törölt nick (1950)