Godolloi HEV Creative Commons License 2019.06.03 0 4 40065

Szerintem alapvetően jó ötlet, feltéve, hogy tényleg jól szervezik meg és működik a dolog. Sok helyen csak negatív dolgokat írnak a vasútról (pl. forgalmi zavarok), végre egy olyan dolog, ami elég érdekes, hogy írjanak róla az újságok és pozitív (feltéve, hogy tényleg sikerül). Nyilván próbálkoznak mindenféle sajtóközleménnyel (pünkösdi hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje, június 15-től balatoni nyári menetrend), de azok nem annyira érdekesek, és így kevésbé terjednek. Egy ilyen akció azt mutatja, hogy a vasút mindenkivel foglalkozik, ami növeli a hírnevét.

Annyi nohabozni vágyó ember nincs, hogy összejöjjön egy különvonat, valamivel össze kell kapcsolni a dolgot (az alapítványi Nohab érdekes helyeket jár be, a Nosztalgia pedig érdekes programokat kínál). A START-nak úgyis vannak vonatai, így legegyszerűbben ő tud ilyet szervezni. Nem tudom, hogy milyen arányban vannak a költségek és a plusz bevétel, de el tudom képzelni, hogy megéri (a reklámértékkel együtt biztosan).

Olyan szempontból is megérheti, hogy sok gyerek egyáltalán nem utazik vonattal, mert a szülei autóval viszik. Egy ilyen érdekes vonatútra esetleg elmennek vonatozni, és így a gyerek később jobban fog vonatra ülni, mert nem lesz számára annyira ismeretlen.

Értem, hogy egy közszolgáltatótól azt várod, hogy a közszolgáltatással foglalkozzon, de ettől még csinálhat mást is. Pl. a BKK/BKV is szervez nosztalgiajáratokat. És ott is előfordul, hogy normál járatokra rakják be az érdekes/nosztalgia járművet.

Előzmény: tumikas (40062)