.ETNA. Creative Commons License 2019.06.03 0 0 5034

Szia!

 

Barátnőm most kezdte, de nem tudom a pontos adagolást. A neten viszont sok hasznos cikk van, ebben pl. az adagolás is szerepel és tőlük lehet rendelni is, bár a bolti zselatin jóval olcsóbb :-)

https://peakshop.hu/girl/zselatin-vagy-kollagen/

 

"Dr. Ray Peat szerint a zselatin a teljes fehérjefogyasztás mintegy 30% -át teszi ki, amely egy tipikus ember számára naponta 3-6 evőkanál zselatint tartalmaz (1 ek. zselatin= 6 gramm fehérje).

Fontos megjegyzés: Túl gyorsan adagolva emésztési problémákat és mellékhatásokat okozhat: puffadás, étvágytalanság, gyomorfájdalom. Tehát gondosan ügyelj az adagolására mielőtt elkezded használni."

 

 

A hagyományos, olcsó, bolti zselatin felhasználásáról pedig egy gyógytornász oldala az egyik legjobb. A kúra során naponta egy mokkáskanálnyi zselatint fogyasztott.

Van receptje is:

"Íme a recept:

Egy zacskó zselatint 4 dl folyadékkal (ez lehet gyümölcslé is, akkor finomabb lesz) felforrósítok, folyamatos kevergetés mellett. Ez után négy egyforma tálkába öntöm és hagyom kihűlni. Persze lehet ízesíteni bármivel, gyümölcsdarab, fahéj, stb). Ez a mennyiség nyolc napra elegendő, mert egy tálkának a felét szoktam egy nap elfogyasztani. Tehát hetente egyszer kell mindössze 3 percet tölteni az elkészítésével. Szerintem megéri. Remélem másnak is használ majd!"

 

Pakolás receptje:

"Zselatin pakolás készítése: a boltokban kapható étkezési zselatin porból a rajta álló recept alapján elkészítjük a zselatint. Mikor már félig kihűlt, a fájó ízületre kenjük és 45 percet pihentetjük. Ez alatt az idő alatt a nagy része beszívódik, a maradék letörölhető."

https://www.raczszilvi.hu/izuleti-fajdalomra-zselatin/

 

Előzmény: kozso1 (5033)