jgkfgkf Creative Commons License 2019.05.31 0 0 7744

Egyébként ezt most így nézegetve

 

"19. Műszeres lelőhely- és leletfelderítés: a légi felvételezés, a föld és víz alatti építmények és tárgyak vagy azok maradványainak, lenyomatainak geofizikai úton történő felmérése, a fémkereső műszerrel (detektorral) végzett lelettérképezés vagy -gyűjtés, geodéziai felmérés, és minden egyéb műszerrel folytatott olyan tevékenység, amely régészeti lelőhelyek vagy leletek felderítésére irányul."

 

"30. Régészeti feltárás: tudományos módszerrel végzett tevékenység (régészeti megfigyelés, terepbejárás, próbafeltárás, megelőző feltárás, mentő feltárás, tervásatás, műszeres lelet- és lelőhely-felderítés, beleértve a fémkereső műszer használatát), amelynek célja a régészeti örökség elemeinek felkutatása."

 

Az én olvasatomban minden nemű drónozás és levegőből fényképezőgép kattintgatás, aminek nem tudod hitelesen igazolni egyéb célját az műszeres lelőhely és leletfelderítés, a műszeres lelet és lelőhely felderítés pedig régészeti feltárás. Például felmész a helyi domb tetejére, kattintgatsz a vakvilágba tevékenység régészeti feltárásnak minősül, ki és hogyan fogja neked igazolni, hogy mi is volt vele a célod?!?! A fél világ illegális feltárást végez naponta 96x. :)