BZoltan Creative Commons License 2019.05.30 0 0 68962

Bahh... bárcsak ez lenne az egyetlen logikai bukfenc a termékleírásunkban :)


Az oltványos nyilván megcsinál bármit, mert jó fej és szereti a szakmáját. De papírt neked nem fog adni egy olyan fajtáról amiről nincsen neki törzsültetvénye.

 

 

"Minek vinne bárki hitvány oltócsapot leoltatni, magán kívül kit verne vele át?"

 

A piacot.

Amúgy azért nem csinálja ezt senki, mert ennél sokkal kevésbé körülményes módon lehet bármilyen fajtájú szőlőt/mustot/bort egy másik fajtakánt forgalomba hozni.

De mondom, nem úgy megy, hogy te besétálsz a hónod alatt egy köteg oltócsappal az oltványoshoz, rámondod hogy ez Sárfehér és ő majd adja róla a származási igazolást. 

Leoltani leoltja neked, meg is kapod az oltványt. De mondom, származásid nem lesz. Szerinted mivel szopik éppen minden Szentesi Józsi féle megszállott akik a régi fajtákkal dolgoznának? Pont ezzel.  A sárfehér legalább annyival beljebb van, hogy benne van a fajtajegyzékben. De mivel törzsültetvény nincsen belőle ezért csak a fajtajegyzékben létezik a fajta. A valóságban törzskönyvvel rendelkező Sárfehér nem igazán van. Mondom, a Fehérvári Karcsi bácsi szőlője lehet bevezetve ami hegyközségünkben. De az nem törzsültetvény.

Előzmény: bajnár (68960)