4014 Creative Commons License 2019.05.27 -1 1 49987

Egykét gondolatot hozzá fűznék, ha már mostanában nem erőltettem a közösséget. :D

 

A gondok forrása tényleg a programból adódik persze ez tényleg nem adhat okot, hogy igénytelen legyen valami. Ha magamból indulok ki kezdetben örültem, ha valami teljesen egyszerű dolog is sikerült, az nem volt szempont, hogy ronda. Az évek múlásval és a rutin (?) kialakulásával ez változott, de még mindig vannak bőven kompromisszumok. Példának okán az ívek. Benderben tény, hogy tökéletesen meglehet csinálni az íveket az út kanyarodását, viszont ennek az a nagyhátránya, hogy eszméletlenül haza vágja a programot. Szóval vagy maradnak a szögletes sínek (persze ott is lehet játszáni, nem kell végletekbe esni) vagy normális íveket csinálok, de cserébe diavetítés lesz a vezetésből. A konvertált modellekre ugyenez igaz, ha picit is jobban meg van csinálva már is szaggat. Szóval marad a hagyományos jegyzettömbös módszer. Ott is lehet szépet alkotni (lásd moren), nekem valahogy ott már erősen fogy a türelem. Az állandó 0-ás vágányhoz kötődés és egyéb huncutságok után már elmegy a maradék életkedvem is... A BVE2-es objektumok pedig némi textúra után egyész jók, de itt nem kell nagy dolgokra gondolni. Egy két járada, padka stb, aztán annyi. Kellene egy új objektumtár, ahol ezek az alap objektumok (út, peronok, oszlopok, táblák, autók, buszok, stb) meglennének, akkor talán kevesebb gányolás lenne.

 

Ezek ellenére így 4 év elteltével mióta jobban belemerültem a BVE-be azért azt mondom, hogy meg van a maga bája, nekem egyszerűbb mint amit pl OMSI-ban vagy a LOTUS-ban látok.

 

Na és akkor végére pár kép:

Magdolna utca, itt van pl már textúra cserén átesett padka, és "párfelületes" épület. Háttérben befigyel a  textúra cserén még át nem esett fal... Enyhén szögletes ívek, ez nem szívja annyira az FPS-t és talán nem is olyan undorító.

Vasút utca. Itt annyival egyszerűbb a helyzet, hogy már 2 méteres blokkhosszal dolgoztam így a bender kihegyható. Ez sem tökéletes, a 2 méteres blokk alapból haza vágja a programot és a kisebb ív sugarak esetén szét eshet az ív. Viszont az út már benderrel készült egész tűrhető. A templom Sketchup-os nem valami kidolgozzott, de egész FPS barát.

Előzmény: Bzmot332 (49956)