Törölt nick Creative Commons License 2019.05.27 0 0 1948

Köszi a választ. Igen sejtettem, hogy nem mindenkinél egyforma. Én csak arra voltam kíváncsi mivel itt sokan vannak tapasztaltak (sajnos), hogy általában egy-egy ilyen zsibbadás mennyi ideig tart, hogy jelentkezik, milyen erősségű lehet, ha pozíciót vált az ember akkor szűnik-e stb.

 

Az az igazság, hogy pár napja tapasztaltam ilyen tüneteket. Nekem általában magától nem jön elő a zsibbadás, csak bizsereg itt-ott ülés közben (lábfej, egy-egy ujj vége, talp). Ha keresztbe teszem a lábam ülve, akkor előjön erősebb zsibbadás amíg úgy tartom (hamarabb elzsibbad mint régen), illetve fekvés közben ha a párna alá teszem a jobb karom (nem fekszem rajta), akkor egy 10-15 perc után elzsibbad, ha leengedem elmúlik (nappal nem zsibbad egyik karom sem). Ugyan ez igaz a bal lábamra is térdtől lefelé bizsereg, miközben a combom első fele olyan értet kelt mint amikor fázik, és végigfut rajta ilyen hideg borzongás, ez ülés közben is előjön pár alkalommal napközben. Ha állok, járkálok nincs különösebb gond. Más tünetet nem érzékeltem.

 

Hozzátartozik a történethez, hogy elég stresszes életet élek és sokat ülök a munkám miatt és nem nagyon mozgok. De úgy másfél hete kemény fizikai munkát végeztem 3 napon át, amit egyáltalán nem szoktam és utána azért eléggé fájt mindenhol és nem éreztem jól magam. Most is fáj még a derekam, a bal combom oldala pl.

 

Nem tudom ebből lehet-e valamit leszűrni a tapasztalataitok alapján, de ha igen azt előre is köszönöm.

Előzmény: Törölt nick (1947)