aprodvadasz Creative Commons License 2019.05.25 0 0 2944

Tisztelt Desert Rat!

Nem értem, hogy miért kell rögtön támadni.

  • Úgy gondolom a kérdésem helyénvaló, mivel azt a Készüljünk a rádióamatőr vizsgára topikban tettem meg.
  • Igen reggel írtam a kérdést, mivel előzőleg telefonon mobilinternetről olvasgattam este a topikot. Nem szerettem volna a mobilnetemet fogyasztani a jelszóemlékeztető formmal és maillel.

És akkor a valós ok, hogy miért szeretnék vizsgát tenni:

  • kiskoromban kaptam egy pár rádiót (kínai fröccsöntött műanyag)
  • nagyon tetszett, így utána kaptam egy 8 csatornás "valódi" PMR rádiót, talán 14 éves koromban

DE

 

20 éves fejjel azt érzem, hogy kevés az ezek nyújtotta lehetőség a számomra és szeretnék mind tudásban, mind eszköz tekintetében fejlődni és ezt legálisan szeretném. Nem szeretnék az az ember lenni, aki vesz egy rádiót és össze-vissza ész nélkül használja, nyomkodja.

Miskolcon és környékén nem találtam olyan személyt/csoportot, akik tudtak volna segíteni. Most Győrben, a Széchenyi István Egyetemen tanulok és köszönhetően Aixam Gold hozzászólásának, az MRASZ honlapján megtaláltam, hogy elvileg az egyetemen van rádióamatőr szakosztály.

 

 

Több csoportban olvastam már, hogy nem lehet mostanában rádiózni, mert vagy partner nincs az éterben, vagy valaki szétnyomkodja az egészet (valahol emiatt nincs papagáj átjátszó), talán pont az effajta hozzáállás miatt. Talán ők is pont egy ilyen "pozitív" megerősítés miatt csinálják, vagy éppen nem csinálják ezt.

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki eddigi hozzászólásával segített nekem.

Előzmény: Desert Rat (2938)