ásítósmacska Creative Commons License 2019.05.25 0 2 581843

höhő….. :) 

 

https://www.valasztas.hu/hatarozat-megjelenito/-/hatarozat/129-2019-nvb-hatarozat-a-v-a-maganszemely-altal-benyujtott-kifogas-targyaban

 

..

 

A Nemzeti Választási Bizottság a kifogást elutasítja.

 

A „cigánybűnözés” kifejezés használatával összefüggésben a Bizottság utal arra is, hogy az Alkotmánybíróság gyakorlatában sem található olyan döntés, amelyben a testület a véleménynyilvánítás szabadságával szemben alapjog sérelmét állapította volna meg annak használatával, kimondásával kapcsolatban. A Bizottság e körben hangsúlyozza, hogy az előzőekben a „cigánybűnözés” kifejezés közügyek szabad megvitatásával kapcsolatos esetjogra és nem egyéb, így pl. a büntetőeljárás vagy a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2:54. § (5) bekezdése alá tartozó esetekre utalt.

 

Fentiek alapján a Bizottság megállapítja, hogy a jelen eljárásban vizsgált kampányeszköz a közügyekben való megszólalásként értékelhető, a közügyek szabad vitatásával áll összefüggésben. Az olyan közlés, amelyben az EP választáson listát állító, ezáltal a választói szavazatokért versenyben lévő jelölő szervezet listavezetője ismerteti jelölő szervezete választással kapcsolatos politikai programját, felsorolva annak különböző elemeit, és a választásokon való mandátumszerzés esetére megvalósítandó terveket mondja el. A politikai reklám aktualitását a folyó EP választási eljárás adja, célja pedig a szervezet választásokon való népszerűsítése és a választópolgárok megszólítása, befolyásolása, a szavazás alkalmával a Mi Hazánk Mozgalom listájának támogatása érdekében.