ásítósmacska Creative Commons License 2019.05.25 0 4 581842

A projektben megvett ingatlanok öt év elteltével az önkormányzat tulajdonába kerülnek. Akkor döntenek: továbbra is szociális bérlakásként hasznosítsák-e, vagy értékesítsék azokat.

 

 

Aha. Aztán ha lejár a HATÁROZOTT IDEJŰ szerződés, és nem hosszabbítanak (már ha egyáltalán lakható állapotban maradnak a romok utánuk...), akkor jönnek a városmindenkiés gittegyletes f.szkalapok, és telesírják a libsi sajtót...

 

Épp tegnap olvastam... 

 

https://avarosmindenkie.blog.hu/2019/05/24/mi_a_helyzet_a_bihari_utcai_csaladokkal

 

A lakók úgy tudták, hogy az Önkormányzat le kívánja bontani az épületet, és emiatt egyes esetekben akkor sem hosszabbítják meg a lejárt határozott idejű bérleti szerződéseket, ha az érintett bérlők továbbra is rászorultak és nem volt hátralékuk. Ez azért fontos, mert egy lakóház szanálása esetén a törvényi szabályozás értelmében egy önkormányzat csak a határozatlan idejű szerződéssel rendelkező bérlők elhelyezéséért tartozik egyértelmű és kikényszeríthető felelősséggel.

 

 

 

Miért is kéne bármit hosszabbítani, ha egyértelmű volt, hogy HATÁROZOTT ideig lakhatnak ott????? Azt írták alá, amikor beköltöztek! Miért nem megy oda az ilyen gittegylet aláíráskor, és miért nem világosítja fel a lakókat, ha már az értő olvasás birtokában sincsenek...????   

 

Másrészt meg többször leírtam már, hogy jó sok éve már NEM LÉTEZIK határozatlan idejű bérleti szerződés az önkormányzatoknál. Nagyon helyesen! Ne lehessen olyan, hogy igazi rászorulók nem jutnak lakáshoz, mert egyes kiválasztottak örökre bekvártélyozzák magukat ilyen lakásokba. :((((( 

Előzmény: erimre (581838)