mgesa Creative Commons License 2019.05.24 0 0 7066

Szia!

 

Mindenképpen keress fel egy pszichológust, egyedül nehéz ezzel megbirkózni és nem is kell. Ha tényleg nem akarod, akkor miért kellene megtudniuk, hogy mivel kezelnek? Felnőtt (nem írtad a korod) ember vagy, azt avatsz be, akit szeretnél. Ha mindenképpen akarsz valamit mondani nekik, akkor mondd, hogy úgy érzed szükséged van pszichológussal való beszélgetésre, mert nem érzed jól magad, ennyi. Később ha akarod, akkor elmondasz annyit, amennyit szeretnél, a gondolatok tartalmából is annyit, amennyit bírsz.

 

Amit szakember nélkül ajánlani tudok, az, hogy olvass szakirodalmat, tudj meg minél többet e betegségről, nézz szembe vele és tudd meg mivel állsz szemben. Itt a fórumon is sok könyvet, linket találsz ehhez.

 

Igen, ahogy írtad is, a "nem gondolok rá" a legrosszabb megoldás. Pont ellenkezőleg: engedd meg magadnak, hogy legyen BÁRMILYEN gondolatod, ez nem egyenlő azzal, hogy meg akarod tenni, vagy vágysz rá. Amint el tudod ezt engedni és megengedni magadnak ezt, jobb lesz. A viselkedésterápiás módszerek pl arra építenek, hogy rá KELL gondolnod a szorongást keltő gondolatokra és a fokozatos hozzászoktatással csökken a szorongás. Azért ezt egyedül elég nehéz megtenni. :-(

 

Előzmény: KK03 (7065)