Törölt nick Creative Commons License 2019.05.24 -1 0 166443

Én egyszerre csak egy problémára szeretnék összpontosítani. Konkrétan most erre a háromságosságra. Tehát a kérdés. Valóban az 1 Teszalonika 5:23-ban az ember HÁROM része van felsorolva? Mert Te a Kaolit idézted, direkt a Karolit, mert ott ez a hármas szerkezet nem látható. Ő ugyanis így fordít:

 

"Maga pedig a békességnek Istene szenteljen meg titeket mindenestől; és a ti egész valótok, mind lelketek(1), mind testetek(3) feddhetetlenül őriztessék meg a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. "

 

viszont Csia ugyanezt így adja vissza:

 

Maga pedig a békességnek Istene szenteljen meg titeket mindenestől, egész valótok, szellemetek(1), lelketek(2) és testetek(3) feddhetetlenül őriztessék meg Urunknak, a Krisztus Jézusnak megjelenésére (megérkezésére).

 

Nézzük meg az Új Világ fordítást:

 

"Maga a béke Istene szenteljen meg titeket teljesen. Szellemetek, lelketek és testetek, testvérek, minden tekintetben legyen ép és feddhetetlen Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak a jelenlétekor."

 

Ahhoz tehát, hogy eldöntsük azt a kérdést, hogy az embernek háromságos-e a szerkezete, először pontosan le illene fordítani azt a görög szöveget, melyet ihletettnek nevezünk. Vagy talán senki nem tud pontosan azon a nyelven, melyen az apostolok beszéltek? Ha így van, akkor meg minek kötni az ebet a karóhoz? Minek kell mindenkinek a másikat kárhoztatnia, amikor a Bibliából levezethető ez is meg az is? Szerintem pontosan ezért nem ihletett az Újszövetség. Egyébként Jézus miért nem írt valami utasításokat, valami pár gondolatot saját kézzel? Hiszen Mózes is írt!! Sőt Isten a saját kezével írta le a Tízparancsolatot. Miért csak Jézus tanítványai írtak? Ha pedig ők írtak, és Jézus semmit sem írt, akkor ebben nem utánozták Jézust, mert maguk sem értették pontosan a dolgokat és írtak olyanokat, melyeken 2000 éve vitázunk. 

Előzmény: Törölt nick (166441)