papp68 Creative Commons License 2019.05.24 0 0 3412

Köszönöm a javaslatod! Én is arra jutottam, hogy megpróbálkozom "egy misungos simító vakolással". Lehet teszek majd bele valamilyen betonszínező adalékot is. Így talán tetszetősebb képet mutat majd festés nélkül is.

 

Az "egészen vékony rétegben" koncepció sajnos nem fog menni. A régi és a rábetonozás eltérő szerkezete és a régi betonalap felületi egyenetlenségei miatt szükséges lesz valamilyen rabichálót is beépítenem. Szerintem a műanyag hálók gyengék lennének a feladatra, bár azokat könnyen beágyazhatnám a misungba. Így marad a fém rabicháló, amit dübelezni is kell, ez biztosan jobban eláll majd a betontól. Úgy számolom, hogy minimum 1-1,5 cm-es misungos vakolatot kell felvinnem. A függőlegesség miatt helyenként még a 2,5-3 cm is elférne.

 

Véleményed szerint milyen szemcseszerkezetű homokkal érdemes dolgozni? 0-1 vagy 0-4?

Gondolom a rabicolás matt célszerűbb több cementet adagolni a misunghoz. Nem tudom, mi a standard recept.

 

Egyébként már több éve (5-6) hasonló állapotban van a kerítés. Azokon a helyeken, nem jelent meg sókivirágzás, ahol a régi alapra építettem a magasítást. Csak azoknál a helyeknél jelent meg, ahol a kapubejárók miatt a járdaszint alá kellett levésni a régi beton alapot.

 

 

"egy kerítéslábazatot nem burkolnak fával vagy lemezzel."

Nem is konkrét burkolásra gondoltam, csak nem fejtettem ki.

Bosszant, hogy ennyire balfék voltam a vízszigetelés kihagyásával.

 

Előzmény: Pompiere (3411)