Dr Nickelsdorf Creative Commons License 2019.05.24 0 0 18887

Köszönöm a  tanácsot,ha így alakulna mindenképpen megfogadom! Menet közben már én is elgondolkodtam,hogy kapkodva álltam neki.Veszélytelen,egyszerű dolognak tűnik a leírások alapján,de mi van,ha pl. a monomer és a NaOH reakciója során jelentősebb mennyiségű gáz keletkezik,és a hosszú kevertetés alatt szétrepeszti az edényt. Ezt ugye nem írják,de pl. nem gondolhattak arra,hogy valaki több órán keresztül keveri zárt edényben,mint én. Szerencsére ilyen nem történt. Bár az elején figyeltem,nem tapasztaltam gáz képződést,de bármi lehetett volna.

 

 Ha már szóba jött az ipari méretekben való gyártás,ennyi tapasztalat alapján is arra jutottam,jobb ezt valakivel legyártatni akinek megvan minden felszerelése hozzá,és ez a profilja.

 Simán ledesztilláltatni az önmagában elég volna? Kicsit megkavarodtam a sok infótól,hogy a desztillálás az egy külön ajánlott eljárás,vagy az NaOH-os mosás utáni kiegészítés.

 

 Egyébként az első kísérlet úgy tűnik eredményes volt,eltűntek a visszaszívások. Kell még több kísérlet ezt igazolni,de biztatónak tűnik az eddigi eredmény. Ez lehetett a hiba oka.

 

 Még nem tudom,hogy sikerül-e alacsonyabb inhibitor tartalmú monomert beszerezni,ez lenne a legjobb megoldás,eddig csak 100 és 60 ppm-est sikerült, térhálósítóból(EGDMA) csak  100 ppm.est. Azt nem mostam,azt hozzá keverjük a monomerhez,tehát így egy alacsony inhibitor tartalom azért lesz a tárolandó anyagban.

 

 Erről jut eszembe,az nem okozhat gondot,hogy a 60ppm-es monomerben HQ-van, az EGDMA térhálósítóban viszont MEHQ?

 

Előzmény: naox (18886)