Törölt nick Creative Commons License 2019.05.22 -2 0 166432

"Azok, akik a J.t. harangozásra eladták mindenüket, és bedobták a közösbe, hasonlóak ehhez az ananiáshoz. Nem tiszta szándék mozgatta őket. azért adták be, mert elhitték, hogy valóban itt a vég, és cselekményükkel talán megválthatják maguknak a helyet.

erről beszélek. vagy legalább is eddig s erről beszéltem. :)"

 

De hát ez miért baj? Talán nem mindenki üdvözülni szeretne? Ha biztosan nem üldvözülhetne, akkor miért hozzon olyan erőfeszítéseket, melyek kellemetlenek? Hiszen a buta ember a pillanatnak él. Az okos viszont hosszútávon kalkulál. Ha az örök élet van kilátásba helyezve, akkor talán létezik olyan érték, melyet nem kéne odaadnia annak, aki ebben biztosan hisz?

 

"Maga a tény, hogy változások történnek a fogalmazásban, és nem ragaszkodnak a korábbi kijelentésükhöz, már egy elismerés hogy valamit rosszul gondoltak, tehát tévedtek."

Tévedni emberi dolog. Nem az a baj, hogy tévedtek, hanem az, hogy hazudtak és azt állították, hogy információjukat Istentől kapták. Ha ugyanis ők Isten szócsövei, akkor kitől mástól kaphatták volna? Ha azt mondanák továbbra is, hogy ők Bibliakutatók, akkor nem lehetne ez ellen szólni semmit, sőt még tévedéseik ellenére is tiszteletre méltó emberek lennének. Egy kutatónak ugyanis joga van tévedni.

"És most mutass nekem olyan felekezetek amelyik hajlandó és képes is, a korábbi kijelentésein változtatni, vagy elismerni tévedhetőségét."

Mutatok: www.churchofgod.hu

Pár évvel ezelőtt feltettek egy írást (Virágzik-e a fügefa). Átolvastam, és egy hibát találtam benne. Nem helyesírásit, hanem bibliai-logikait. Írtam a honlap gazdájának, és elismerte hibáját és írását KIJAVÍTOTTA. Ugyanez a személy már jó régen (egy teljesen szokatlan bibliaértelmezést alapul véve - olvasd el az "Izrael háza és az elveszett 10 törzs" c. írásukat - segítségével megjövendölte, hogy a végidőkben háború lesz az USA és Európa között. Akkor én ezt kinevettem, mert annyira abszurdnak tűnt. Megigértem neki, hogy ha ez bekövetkezik, akkor az ő közösségükbe (mint a legigazabb keresztény közösségbe) fogok belépni. Az eseményeket elnézve - tekintettel az USA és Európa között dúló gazdasági háborúra - ez a forgatókönyv már nem valószínűtlen. Ennek ellenére ők mégsem mondják, hogy ez a jövendölés isteni eredetű. Ők csak a Biblia próféciáin, az ókori államok történéseinek korunkra való kivetítése alapján, logikai úton jutottak el ehhez a jövendöléshez. Nekik bizony joguk lenne tévedni - de egyenlőre ennek a fordítottja látszik.

Előzmény: Törölt nick (166431)