Nikke Creative Commons License 2019.05.22 0 0 6675

Mindkét térdemben volt meniscusműtét. Mindkettő jól sikerült, amit az bizonyít, hogy olyan viharos sebességgel gyorsult fel a már meglévő porckopásom, hogy csoda. Ma már az egyikben protézis van, és a másik sem húzza  soká (érdekesség, hogy a röntgen szerint ez, ami még úgy-ahogy bírja lényegesen rosszabb állapotban volt már akkor, amikor a másikat megműtötték, csak ez nem fáj(t) annyira):

 

Több-kevesebb sikerrel lehet húzni egy ideig injekcióval (van, akinek használ, és van olyan, akinek semmit sem ér), de ezek tényleg drágák, és nagyon pontosan kell beadni, hogy mennyire sikerül, az sosem tudjuk meg. A debreceni klinika egyik tanulmányában olvastam korábban, hogy ezek az olajozó injekciók sokszor mennek picit félre (hiába gyakorlott az orvos), ami elég is ahhoz, hogy ne hasson elégségesen.

Mindkét térdembe kaptam, legelőször még 5 alkalmasat, aztán drágábban 3 db-osat, van sokféle már, 1 db-os, csak hogy ha az mellémegy, akkor az egész évi adag mellémegy. :-(

Nekem is húzni akarták a műtétet, mert kb. 15-20 év a kihordási idő, de az agyamon  jött már ki a fájdalom minden lépésnél, így hová húztuk volna? Ezzel a várakoztatással kapcsolatban az a véleményem egyrészt ki tudja, hogy megéri-e az ember azt 15-20 évet, másrészt 5-10 évig nem tudják húzni, hogy ne kelljen cserélni! Akkor meg minek is szenvedtetik az embert még 1-2-3 évig?

 

Előzmény: Laci6802 (6672)