szilvatövis Creative Commons License 2019.05.22 -1 3 349462

Majdnem tökéletes, de nem tárja fel az elégedetlenkedés valódi okait.

 

A sötétződek nem képesek megérteni azt az alapvető igazságot, hogy az univerzum legfontosabb és egyetlen elemi építőeleme a profit. A profit az értékteremtő építő energia. Minden... kivétel nélkül minden dolognak a fizikai és szellemi univerzumban a lelke, lényege a profit. Amiben nincs profit, az a hulladék.

A levegő eladható, van profittartalma? Nincs a levegő tehát nem érték. A levegőbe kibocsátott szennyeződéseknek van profittartalma? Van. A levegőben tehát a szennyezőanyagok képviselik az értéket.

Az óceánok vizének sincs profittartalma. De ha két dollárért elsüllyeszthetem tonnáját a nukleáris és vegyi hulladéknak, akkor lesz értéke? Naná. Tehát az óceánokban az atomhulladék és a vegyi szennyezések képviselik a profitot, az értéket.

 

Ezt nem képesek felfogni a sötétződek. Az a fixa ideájuk, hogy a a tiszta levegő önmagában is érték. Hogy a víz nem csak akkor érték, ha palackozva árulom a szupermarketben, hanem a föld mélyén is. Azt képzelik a szerencsétlen sötétződek, hogy a hal az óceánokban is képvisel értéeket, pedig csak kifogva, a halpiacon költözik belé a profit, csak ott van értéke, sehol másutt.

 

Ez a sötétződek nagy problémája, nem ismerik föl a prioritásokat a természetben.

 

Itt egy szép példa rá:

https://holdkomp.hu/szomalia-es-a-kalozok/

 

Vádaskodnak, mocskolódnak a sötétződek, próbálják befeketíteni azokat a cégeket amelyek a veszélyes hulladékaiakat a tengerbe ömlesztették, nem ismervén fel, hogy a tenger éppen ezáltal, a keletkező profit által válik értékessé önmagában a tiszta víz csak hulladék. A vegyipari és atomkonszernek hatalmas értéket, profitot teremtettek a tegerfenék bekapcsolásával a gazdasági folyamatokba.

Előzmény: hummel8 (349457)