[fidelio] harrold Creative Commons License 2019.05.21 0 0 91

Sziasztok! Segítséteket kérem: melyik a jobb eljárás, mindenféle, de leginkább a kiújulás “kockázata” és annak időbeni újbóli bekövetkezése szempontjából: FESS vagy lézer?

 

FESS-em már volt 2008-ban, tudom milyen “kellemes“ kísérő élmenyekkel jár, épp ezért ez teljesen irreleváns nekem. Egyszerűen nem akarok félévente műtétre járni.

 

Sajnos mostmár eljutottam arra az állapotra, ami tarthatatlan, éjszakai fulladások, állandó fejfájás, a pihent állapot hiánya miatt egy állandó élőhalott állapot.

 

Szagokat meg ízeket a 2008-as műtét előtti kb. fél év óta nem érzek, semmit. Ezen a műtét sem változtatott, de legalább levegőt kaptam. 2010-ben kezdtem el úszni és 2014-ig minden nap úsztam 1500-2000 m reggelente meló előtt, hétvégéken 4-6000-eket, számtalan nyíltvízi úszóeseményen úsztam. Mindezt csak azért írom, hogy a megfelelő mennyiségű levegőhöz hozzájutottam :-) évekig, nem volt baj, vízben sem, most már “szárazföldön” sem kapok levegőt.

Az utóbbi 1-1.5 hétben brutálisan drasztikus mértékben romlott a helyzet, az egyik orrlukam kb 10%-kal működhet, a másik olyan, mint a cola, zéró. Ezért “szájlégzés” van, reggel porrá száradt nyelvvel, szájüreggel és véres garattal való ébredés.

 

Mindezeket azért írtam le, hogy ezek a tapasztalatok hátha segítenek valakinek.

 

Szóval FESS vagy lézer a kiújulás ideje szempontjából?

 

Köszönöm előre is a segítségeteket!