polesz93 Creative Commons License 2019.05.20 0 0 17402

Sziasztok!

MIG/MAG hegesztőt szeretnék vásárolni, és a fórumot olvasgatva felmerült bennem néhány kérdés.Elsősorban a gázpalackokkal kapcsolatban érdeklődnék.

Ahogy olvasom, az a két lehetőségem van, hogy veszek magamnak palackot, és töltetem/cseréltetem, vagy bérlek cégektől. Az érdekelne, hogy a bérlésnél Linde vagy Messer esetében nagyjából milyen bérleti díjra számítsak mondjuk 10 kg-os CO2 palack esetében, illetve mennyire szokott macerás lenni ha végül úgy döntök, hogy megveszem a palackot, akkor annak a cseréje illetve töltetése. Esetleg ha utóbbiról valakinek van tapasztalata Pécs környékéről. Illetve egyáltalán mint magánember tudok-e velük szerződést kötni a palackra.

A másik, hogy néztem a hegesztéscentrum.hu-n az üres és a töltött palackokat, mekkora az esélye, hogy ezeket postára is adják nekem. (Dunakeszi nincs a közelemben, meg nagyon hirdetést sem találok a közelemben.) Valamint, ha tudok is tőlük venni, akkor azt a palackot mennyire szívesen fogják nekem másutt cserélni.

A harmadik kérdésem már hegesztőgéppel kapcsolatos. Szemezgetek az IWELD GORILLA POCKETMIG 215-tel. Milyen tapasztalatok vannak ezekkel a gépekkel? Olvastam, hogy eleinte voltak problémák velük, ezek megoldódtak-e, vagy beléjük kell törődni? Nekem az alacsonyabb árkategória meg 15 kg-os huzaldob szimpatikus benne, illetve ahogy olvasom magával a márkával jók a tapasztalatok.

Köszönöm a válaszokat előre is!