pleonat Creative Commons License 2019.05.19 0 0 41700

Pont akkor fejezted be, amikor el kellett volna kezdeni a távcső beállítását, betanítását. "9:begin aligment ide megadjuk hogy No" A NO helyett a YES-t kellett volna.

 

Olvassátok el a távcsőhöz adott használati utasítást.

 

Belinkelek egy magyar nyelvű használati utasítást, bár nem a te vezérlődé, de nagyon hasonlóan kell szerintem beállítani a két csillagos módszerrel értelemszerűen a te vezérlőd utasításainak megfelelően. A gyakorlati lépések lehet mások, de az elv ugyanaz.

 

"Mozgassa a távcsı tubusát egyszerően függılegesbe, míg el nem éri az ütközőt. Nyomja le az Enter gombot. Egyszerő kétcsillagos betanítás Miután a tubust függıleges irányba állította, mindössze két csillagra kell a távcsövet mozgatnia ahhoz, hogy az IntelliScope rendszer mőködésre kész legyen. A csillagok beállítása elıtt a kézivezérlınek meg kell adnia melyek ezek. A legjobb eredmény érdekében egymástól 60°-nál távolabb látható csillagokat válasszon ki. (A csuklója kinyújtott kartávolságban 10°-osnak látszik.) Legjobb, azonban ha az ég átellenes pontjairól választ csillagokat. Használja a mellékelt térképet a csillagok megkeresésében és beazonosításában.  A kijelzı felsı sorában a „ALIGN STAR 1” felirat olvasható, alatta egy csillag neve villog. Az égbolton válasszon ki egy fényes, ismert nevő csillagot, melyet a kézivezérlı listájában keressen meg a fel/le nyilak segítségével. (Az Enter gombot azonban NE nyomja le!) Amint megtalálta, a dobson zsámoly ill. a távcsı mozgatásával állítsa az okulár látómezejének közepére. Ha ez megtörtént nyomhatja meg az Enter gombot. A kijelzı felsı sorában most az „ALIGN STAR 2” felirat jelenik meg. Az elızı bekezdésben leírtakhoz hasonlóan állítsa be a második referencia csillagot is. Az Enter lenyomását követıen egy szám jelenik meg, ez az ún. warp mutató. "

 

https://www.tavcso-mikroszkop.hu/manual/hu/orion_intelliscope.pdf

 

Nem feladni, mert a betanítás után már tökéletesen fog működni.

Előzmény: smithi19791227 (41696)