satzowlee Creative Commons License 2019.05.18 0 0 11181

Kérdezz csak nyugodtan, ilyen-olyan válaszok szoktak érkezni! :)

Nos, jópár éve egyszer csak kezembe került az unokaöcsém fém Casio-ja, szép darab, logarléc-bezeles, full stainless steel meg minden...-amikor megnéztem a hátlapját(az is acél) hát bizony láttam ám ott a kemény kopást amit a fémcsat követett el rajta, tisztán látszott az a kb 20mm-es sáv ott...-meggyőződésem, hogy esténként lefekvés előtt szépen hanyatt fekteti az óráját.

Azóta betegesen vigyázok arra, hogy ne károsodjanak a hátllapjai az óráimnak, vannak óradobozaim ahol a szíj-ill csat átöleli a(többnyire) plüss-párnát. Ha pedig úgy érzem, hogy máris ki tudtam választani a holnapi karórámat(hehe, reggelente van, hogy ujra átgondolom :D ), akkor az ágyam melletti szekrény polcára helyezem többnyire egy szalvétára, szétnyitható szíj(csat) esetében kiterítem, a pillangósokat pedig bezárom és az órát élére fektetem a 9-esnél.

Sokszor megtörténik, hogy elemet cserélek-ill kisebb javításokat elvégzek a kollégáim karóráinál, lassan már rászoktattam őket is, hogy szalvétába csomagolják az óratestet, függetlenül attól, hogy milyen szíj(csat) van rajtuk, és így adják ide.

Gondolom a hátlap is hardlex a Seiko-knál, nekem is van 1-példányom ebből. Tudnod kell, hogy katasztrofálisan meg tud karcolódni, nem tudom mi volt ezen a fejlesztés, de kis rosszindulattal "sima üveg"-nek is lehetne nevezni. Szóval csak óvatosan vele...

 

Előzmény: Órás bácsi (11180)