Bocsáss meg, ha ez egy belső poén, akkor semmi gond, csak mivel én nem vagyok "belsős", nem feltétlenül értem.
Van egy ilyen veszélye belsős kiszólások használatának, ilyen például a Szomszédok című örökbecsűben a "valamire csak jó lesz" ajándék átadás, ami nyilván a szerző hasonló belső poénja és lehet akár kedves is a maga körein belül, de kifelé, aki nem ismeri, az jön le, hogy vettem neked valami szart, aztán csinálsz vele, amit akarsz.
És hát ezek szerint nem csak én élek a hagyományos és mára kizárólagosnak sulykolt kapcsolati modelltől eltérő viszonyban...
A "párom"-tól engem is a hideg ráz, ennél jobban csak a "csajom" fonéma taszít...
Nagypapi írta is, hogy külföldön voltál, bizonyára elkerülte a figyelmedet a kérdésem, hogy konkrétan melyik volt az a csillagos étterem, ami nem nyerte el a tetszésedet?
Megnézném az étlapját.
Azért is elnézést kérek, hogy kicsit rápörögtem a stílusodra.
Megpróbálom a továbbiakban enélkül osztani azt a kevés észt, ami adatott:)
A továbbiak nem neked szólnak, csak nem akarok mindenkinek külön válaszolni.
A Gourmet fesztivállal (GF) kapcsolatosan nekem is ambivalensek a benyomásaim.
A sznobériát kevésbé érzem benne, mint inkább a nagyhangú, ordó prosztóságot, mármint a vendégek részéről.
Sikermellényes, Gucci-cipős nyikhaj faszkalapok ordítoznak részegen, üres poharakkal folytatnak szőlőkezelési értekezéseket borászokkal, én meg nem tudok venni egy decit, mert ez ott okoskodik és a pultos udvarias és be kell fejeznie a megkezdett beszélgetést, ami rendben is van, de a kedves vendégnek kellene érzékelnie, hogy valaki vár mellette, hogy ihasson egy nyavalyás rizlinget, de leszarja, mert rendelni ugyan nem akar, de világmegváltó gondolatai vannak a kordonozásról és azt szokta meg 25 évesen, hogy ő az új arisztrokácia...
Meg a kibaszott celebek!
Míg vártam az evő cimborámat, fél óráig néztem, ahogy Nyíri Szása kísérgeti Pásztor Annát, aki ráadásul olyan elképesztő platform-cipőben jelent meg, amiben konkrétan és szó szerint nem volt képes lépni...
Szásának biztos nem volt hasznosabb dolga, bár főzni ő már nyilván nem főz, szar is volt az Arany Kaviár kínálata.
Vagy hogy egy amúgy széles úton konkrétan közlekedési dugó alakult ki, mert Gianni ott ölelgetett egy kiskutyát...
A tányérok felháborítóak, tenyérnyi méretben még egy ilyen kis adagot sem lehet megmutatni és bár a korábbi években voltak teljesen jó, alternatív, akár követ formázó tálalási formák, mára maradt az egységes fehér tányér, amiben egy világos étel egyszerűen nem mutat jól.
Végül pedig a tematika, amit nem tudom, mennyi LSD fogyasztása után álmodtak meg...
Paprika, sercli, sör.
Ebből aztán főzzön, aki tud!
Nem is nagyon tud senki.
A mentsvár a paprika volt, de az nem alapanyag, hanem fűszer.
Már a különböző töltött paprikáktól eltekintve.
De nekem az a bajom vele, hogy elural mindent, semmiféle egyéb íz nem lesz, ha kellő mennyiségű paprikával agyoncsapjuk a dolgot és sokan ezt csinálták.
Ezért nem szeretem a magyar kolbászokat sem.
A belépő amúgy neten 4600, helyszínen 4900 Ft.
Ezért jár egy nívós boros pohár és egy jó pár lefogyasztható dolog, összességében kiadja a belépőt, ezzel szerintem nincs baj.