Alpári Gnác Creative Commons License 2019.05.17 -1 2 25107

Kíváncsiságom, hogy Boszorka vajon megoszt-e egy neki semmibe sem kerülő információt, amit szerintem elég normálisan kértem tőle, kielégítésre került:)

Nem oszt meg...

 

Hát mitől legyen valaki másnak jobb? Aberrált gondolat, ugye?

Aztán az is lehet, hogy simán kiikszelt, ami megintcsak egy frappáns, önreflexív hozzáállás...

 

Kérdés viszont, hogy miért érez ellenállhatatlan kényszert olyan információk mindenképpeni közzétételére, amiket az ő ismeretben bárki percipiálhat, az egy másik attitűd, de ezt most nem nevezem a nevén:)

 

Én viszont most kénytelen vagyok megosztani egy információt, őt nem fogja érdekelni, mert karakánul senkit sem fog ismerni a történetben, de hátha le lehet vonni belőle némi tanulságot...

A Trónok harcából tudom, hogy amit ketten tudnak, az titok, amit többen, az viszont már információ:)

 

A történet röviden, hogy a tavalyi Gourmet fesztiválon a nekem legjobban ízlő étel a Bábel tojásos nokedlije volt szarvasgombával és salátával.

 

Mivel idén is "kínálják", gondoltam, levezetésnek tökéletes lesz.

 

De nem lett, mert nem adtak nekem enni belőle.

 

Első körben rettenetes rumli, mindenki pörög s egy kiscsaj a pulton kívül rohagál egy mappával, amibe konkrét nevek vannak írva, nyilván egy csoport jön és nekik kell tojásos nokerlit csinálni, rendben.

A pultban ugyan egy széplány, aki a rendeléseket veszi fel, de velem nem foglalkozik, de jóvan, nem értem ugyan, de megyek egy kört.

 

Negyed óra múlva visszatérek, a tömeg a pult elől eltűnt, ki van tálalva vagy 25 tojásos nokcsi, várja a csoportot, ami nem jön. Ha végre megjön, biztos nagy élmény lesz a hideg nokcsi, de ez legyen az ő problémájuk.

 

3 fiú röhingél a pult mögött, nem csinál semmit és a klasszikus recept szerint 30 centivel néz el a fejem felett, hogy ne kelljen észre vennie.

Az egyik rutintalan és mégis szemkontaktust létesítünk, mit szeretnék?

Hát tojnokot, mi mást?

Várjak én most 5-10 percet, mert most csoportot várnak és nincs hova tálalniuk.

 

Semmit sem értek, mert fel nem fogom, hogy mit kéne hova tálalnia?

Tegye ki az eldobható tányérkába és tálalja a markomba, gondolom.

 

De ő a már kitálalt ételt nem adhatja nekem, mert az a "CSOPORTRAVÁR!!!"

 

De én nem azokból kértem volna, hát be is baszik, hanem az elképzelésem szerint szerint a ráérő szakácsokat semmi sem akadályozta volna meg, hogy frissen csináljanak nekem egy bonyolult nokedlit.

De ez nem volt lehetséges, mert "JÖNACSOPORT!!!" Ennek a PR-hasznáról ne is értekezzünk.

 

Így tehát elmaradt a szarvasgombás tojásos nokedli.

Illetve nem elmaradt, hanem kiiktatódott a kifejezés a Bábel viszonylatában, biztos megérte skipelni engem 25 sikermellényes, részeg vállalkozó kedvéért, akik azt sem tudják, mit esznek, cserébe ha jól megy a bolt, jövőre valamelyikük egyszerűen elveszi...

 

Ez egy tapasztalt a Bábelről, de ha Boszorka netán odafárad, semmiképpen se vegye figyelembe, amúgy se lesz zsíroskenyér...:(

De meg hogy is fáradna oda...

 

Amúgy összességében eléggé gyengének érzem a mostan Gourmet fesztivált.

 

Semmilyen értékelési rendszerrel sem korreláló, ámde önmagában sem konzekvens pontozási rendszerem szerint 2- és 2+ között szórnak az ételek, ahol oda-vissza 3 pontot lehet adni, de senki sem kapott 3-t, mint pár éve a kirántott sólet és szintén senki 3+-t.

Tisztes középszert értünk el a legmagasabbra pozicionált gasztro-fesztiválon...

És még most is van olyan, hogy amúgy kiváló francia desszerten körben rajta van a műanyag szalag...

Nem hiszem, hogy mire meghalok, az alapprosztóság velem együtt kipusztul a magyar gasztronómiából...