Rezsee Creative Commons License 2019.05.16 0 0 84186

Hááát...ezt jól megbonyolítottad! Szerintem...

Kicsi hely, függőleges fal, eddig ok. Ha viszonylag stabil falat lehet ásni, akkor a víznyomás megtartja, max. a pereménél lehet gond, főleg ha járkáltok rajta!

A téglát én sem értem! Mi célt szolgálna? Ha nem látszik, akkor minek? Ha meg látszik, akkor nekem elég fura lenne, nekem ilyen helyen minden szögletes forma idegennek hat, de ez csak egy vélemény!

Azt is vedd figyelembe (nagyjából kiszoroztam) hogy ez a fal kisméretű téglával (12cm) számolva is kb. 1m3 minusz a vízmennyiségedből!

Homok szerintem is felesleges. Növényeket célszerűbb edénybe ültetve beletenni, könnyebb kordában tartani, kivenni stb. Iszap meg lesz benne anélkül is, több is mint szeretnéd!

Szűrőtó: azért arra készülj fel, hogy abban a sekély, felmelegedő részben burjánzani fog az alga, ami nem lesz egy épületes látvány a tó körül, és tisztítani sem lesz egy egyszerű feladat!

Gépészet: ha lesz vízforgatás, akkor levegőztető felesleges, esetleg nagyon forró nyári napokon vagy ha a tó méretéhez képest nagyon sok hal lenne benne, de az egyébként sem szerencsés! Télen célszerű használni, kb. 2/3 mélységig belógatva. Amíg nincs folyamatos, kemény mínusz, addig nyitva tartja a léket, ami fontos a keletkező mérges gázok miatt!

Még valami: a törpeharcsa kiirthatatlan, ha később úgy gondolnátok, hogy szegény ne legyen egyedül...:-)

 

 

Előzmény: Dekaaa71 (84177)