Törölt nick Creative Commons License 2019.05.16 0 0 127

Az Irigy Hónaljmirigy gyerekkorom óta kedvenc zenekarom. Szerintem a legjobb paródia zenekar. Hogy gusztustalanok-e? Hát, a show-jaikban eléggé alpáriak tudnak lenni, és a nőnek öltözés poén is eléggé fárasztó ennyi idő után, szóval végül is igen. De az albumaik szerintem zseniálisak. A szövegeik vitriolosak, ének tekintetében pedig remekül visszaadják az eredeti előadókat. (Szerény véleményem szerint a '90-es évekbeli albumaikat jobban szeretem, mert azokon még olyan együtteseket/énekeseket parodizáltak, akik amúgy is karakteresek voltak. A 2000-es/2010-es évekbeli anyagaikat is szeretem, de ekkor szerintem már egy picit elkezdtek gyengülni a skacok, mert azok az előadók, akiket ekkor figuráztak ki, 99%-ban valóban fosok és önmagukban paródiák - szóval szvsz nem érdemes még külön kiparodizálni őket.) Ennek ellenére az összes albumukat ronggyá hallgattam és mégsem tudom megunni őket. 

 

A show-juk viszont más tészta: a 2000-től 2006-ig tartó korszakot jobban szerettem, de ekkor is voltak unalmas részek, míg a 2007-től 2010-ig vetített epizódok már gyengusabbak, fáradtak voltak, de ekkor is akadtak vicces részek.

 

Szóval az IHM - szvsz, természetesen -, egy remek kis paródiazenekar. És ők az egyetlen ilyen együttes, akik a mai napig aktívak. A MyCream és a Voga-Turnovszky duó mindketten feloszlottak mára, az IHM viszont a mai napig él és virul. A topic címével azonban egyetértek valamelyest.