pavarotti Creative Commons License 2019.05.15 0 0 311

Bár nem engem kérdeztél:), de magam - egyelőre csak terv szintjén - egyértelműen a 3. mellett tenném, tettem le a garast. Ennek okai elsődlegesen:

 - Bár nem hiszek abban, hogy az állami erdészetek, illetve föld/erdőtulajdonosok "fölé" valaha lesz a turistáknak lobbiereje "közhiteles" nyilvántartó szervezetet létrehozni, hozatni (ezért is tartom/tartottam feleslegesnek a nagypontosságú felmérést), azért az adatok szerkeszthetőségének a körét muszáj valahogyan szabályozni.

 - A gpx alapú útmeghatározás, illetve a turistautak nagyon sok mini útszakaszra  (relation) bontása, vagy az itt-ott felbukkanó "turistaút-listás" nyilvántartás nemigazán támogatja a "logikus"/"természetes" útszakaszok kezelését. Mind felújítás menedzseléséhez, ill. ha már dolgozunk mind a "virtuális útjelző táblákhoz" egy hálózatos, csomópont/útszakasz alapú nyilvántartás adja magát, gondolkodásunkban ez(ek) kéne hogy legyen(ek) az elemi egység(ek).

 

Kb. két éve kisebb területre összeszedtem adatokat - bár tudom nagyrészt osm/tuhuból generálható is lenne de - manuálisan, ezen belül is az adatok egy részét térképen feltüntetve kiraktam ide: http://bthe.bernece.hu/Pontokkal.html, aztán ez a megvalósítós rész annyiban maradt de a tervet még jelenleg is dédelgetem.

 

Régi túrázós ismerősöm szerint anno Molnár András is valami hasonlón dolgozott/gondolkozott aztán elszakadt a dolog valahol.

Előzmény: olahtamas (309)