sbojan Creative Commons License 2019.05.09 0 0 125231

Szeva Smíró!

 

Nem'tom, rájöttél-e már, mi okozta a problémát, de nekünk egy eléggé hasonló esetünk volt valamikor a tél vége fele. Ment a kocsi, a párom beállt a parkolóba, igaz, itt ő állította le a motort, majd fél perc múlva indítani szeretett volna, mert "kicsit" rosszul állt be. És ekkor már nem indult a kocsi. Minden lámpa világított, ment az önindító motor is bőszen, de ennek ellenére még jelét sem adta a motor annak, hogy azt bármi megforgatná, azaz a bepöccenés minimális jelei sem mutatkoztak.

A kihívott Autóklubos szerelő méricskélt aksit (aminek semmi baja nem volt) meg ezt-azt, rádugta a laptopját a kocsira, de az nem tudott kapcsolatot teremteni vele. Komputer hiba, mondta.

A kocsit másnap bevontattuk a helyi PUG szervizbe, ahol kemény pénzeket elkértek a diagnosztikáért, és állítólag valahol a CAN-busz (tudom, neked már nem ez van) kábelezésében szakadást találtak. Ami akár még érintkezhetett is volna alkalmanként, így egy hol van, hol nincs hibát produkálva. Szerencsénkre mi nem jutottunk el ebbe a stádiumba, hanem már az első jelre kénytelenek voltunk elmenni a szervizbe, mert a kocsira nagy szükségünk volt.

No, ezt csak, mint a tiédhez hasonló tapasztalatot írtam le.

Előzmény: Smíró (125166)