barkasarja Creative Commons License 2019.05.09 0 0 10668

Ebben teljesen egyetértek veled.

A kívülállók sok esetben tisztábban látják egy rendszer hiányosságait, mint azok, akik benne élnek. Itt van egyébként egy írás, ami nagyon találóan mutatja be az erdélyi állapotokat, és amelyek sajnos hazánk állapotaira is jellemzőek...

 

Lesz még hazánk?

2019.04.30.

 

(...) "Aztán az eufória elszállt, és lerántottak a földre bennünket a tények. Az emberek zöme nem akart tovább bármit is tenni az ügyünkben, sőt elkezdtek támadni bennünket, hogy mit akarunk, még egy fekete márciust? Miért ugrálunk, miért nem jó minden ahogy van, miért kell kötekedni? Nem értették, hogy az nem kötekedés, ha az anyanyelvünket nem hagyjuk, ha védjük az örökségünk, nem értették, hogy saját magunkat védjük ezzel, az unokáinknak tartjuk meg, amit őseinktől kaptunk. S aki értette, az nem akarta a harcot, az félt, féltette a munkáját, családját, egzisztenciáját.

 

Mi tagadás, most már azt mondom, jogosan. Akik maradtunk s harcoltunk tovább, kevésnek bizonyultunk. Azok, akik érdekképviseletnek nevezték, s nevezik mai napig magukat, előbb elkezdték a saját malmukra hajtani az ügy által megmozgatott vizet, majd soraikba akarták igazítani az egész esemény által népszerűvé vált embereket. A magam nevében beszélek. Nem sikerült nekik, nem álltam be a sorba. Ezért ellehetetlenítettek, elkezdtek csúnya dolgokat terjeszteni rólam, elveszítettem a munkám, majd másikra esélyt sem kaptam. Eljöttem ismét a szeretett hazámból, és igen, elűzöttnek érzem magam, mert elűztek."(...)

 

https://www.erdely.ma/lesz-meg-hazank/

 

Előzmény: Laja73 (10665)