Katoczi Creative Commons License 2019.05.08 0 0 178700

Szükség van az apró szemcsére is, szitálással többen próbálkoztak az egyes frakciók szétválasztásával, az eredmény sosem volt jó. Az arányokon van a lényeg, ha túl lapos a görbe az biztosan rossz. Pl ha megnézed a legjobb kézi darálók egyikének tartott HG-1-et az nagyon rossz kéne legyen. Új darálót teszteltek, így ezt a gyakorlatban is láttam működni. 15kg kávé után sokat javult az íz, a tesztet sajnos sehol sem ismételték meg bejáratott késekkel.

A kis kúpos, műanyag őrlőházas darálók között jelentős ízbéli eltérés nincs, a Catlert nézd, vsz az  hasonló eloszlást ad mint a Graef.

Ami a felháborító, hogy a mai napig Gold standardnak tartott ek43 gyárilag sokáig nem volt jól beállítva, a vadi új darálót vihetted Ballószögre felszabályozni. Azután meg elvert minden darálót, de 700k-ért nem ezt várná az ember. Még szerencse, hogy az átlagembert nem érintette.

Előzmény: kneissl (178698)