kgaboroo Creative Commons License 2019.05.07 0 0 62293

Szia! Próbálom végiggondolni, hogy az FZ 300-as miben jobb de csak egy dologban tudok róla pozitívumot a TZ200-hoz képest. Ez pedig a kihajtható kijelző. Csak ezt sajnálom mert néha jó lenne. 

De az is igaz, ha minőségi makróra készülök akkor simán lefekszek a földre és ilyenkor nem fontos a kihajtható kijelző.

Képminőség terén van előrelépés, főleg kevésbé megvilágított környezetben. A kevesebb fényerő abszolút nem érzékelhető.

A beépített vakuval nincs gond, elég nagy a hatótáv, bár makróhoz inkább a természetes szűrt fény a legjobb.

Én is szeretek makrót fotózni, és bár a TZ200 nem kifejezetten makróra készült mégis jobb makróképeket lehet vele lőni mint az FZ300-zal. Színben, részletgazdagságban is jobb.

Sötét környezetben sokkal kevésbé zajosodik a kép, az FZ300 éjszakai fotózásra nem jó.

Bár a sötétben fotózás sosem lesz minőségi 1 millió alatti gépekkel. Nem is érdemes erőlködni, inkább megnézem a profi gépekkel készült fotókat.

De egészen jó csillagos eget is lőttem már próbaképpen.

A zoom elég, teljesen kitolt állapotban is használható képeket csinál.

Ami jó benne, hogy viszonylag kicsi, jól bírja az aksi és gyönyörű a full HD és 4K videója. Tökéletes mozgáspillanatokat lehet képkockában kivenni belőle. 

Ha gondolod akkor csinálok fotót makróban valami kissebb tárgyról többféle fókusztávolsággal és beillesztem ide. Vagy valami más témáról. Megpróbálom a lehető legjobbat kihozni belőle különböző fényviszonyok között.

De alapvetően két különböző kategória, kinek melyik passzol jobban, kicsi-nagy, könnyebb-nehezebb.

Aki profi szintben gondolkodik annak mélyebben kell a zsebébe nyúlni. Aki kis kompromisszummal keres használható gépet annak ideális választás.

De már az új Samsung S10 is olyan szinten van, hogyha lenne rajta 10 szeres optikai zoom akkor el lehetne dobni a nagyobb fotógépeket. 

Előzmény: ache (62292)