radio100jozsi Creative Commons License 2019.05.05 0 2 44262

Tegnap Csévharasztról mentem Zsámbékra, meg vissza a 4-M0-M1-102-es útvonalon. Ami meglepett, hogy az M0D az végig félpályán 2*2 szűkített sávban megy, fizikai elválasztással, azaz az 51-M6 között. Én azt hittem, hogy egy-egy szakaszon van az építés, nem az egész le van zárva. Visszafelé délben jöttem, és az M6-től a Halászteleki kihajtóig teljesen be volt állva az M0-ás, pedig csak egy sima szombatról van szó.

De annak ellenére, hogy már 25 éves vezetői tapasztalatom van, két kézzel erősen kellett markolni a kormányt a belső sávban a kamionok mellett, mert még személyautóval is szűk, és annyira közel van az elválasztó betonfal, vagy fém fal. Ezt meg tetézi, hogy cikázik az egész sáv, meg a falban is olyan hullámok vannak, és ha benézi a szélsőben a kamionos, nincs hová menekülnöd a belsőben. Az meg másik, hogy annyiféle sávjezés van a fehér, és az ideiglenes sárga, hogy vannak, akik megkavarodnak, és nem is értik melyik sávban kell menni. Zűrzavar az egész, és azért az ország legforgalmasabb útszakaszán ezt látni, döbbenet volt számomra.