energo47 Creative Commons License 2019.05.04 0 0 37739

Szép napot Neked és mindenkinek!

Néhány dolgot nem igazán tudok követni:

 

"a kis hiba a kicsi kazánból adódott 15 KW sajna képes eldugulni valahol a feltehetőleg szűk keresztmetszet miatt és savazni kell."

 

Mitől "dugul el"?  Ha tiszta (szennyeződés mentes) vízzel van feltöltve, akkor mi okozza a dugulást? Gondolom nem cseréled hetente a  rendszerben a vizet? Ha rendszer tiszta (átmosva), akkor feltöltöd csapvízzel, adagolsz hozzá m3-enként 0,5 kg trisót, (trinátrium-foszfát) / ha kristályos előzetesen feloldod, ha folyékony csak hozzáadod/ és ha rendszered tömör, "hosszú évekig rá sem kell nézni"

 

 

'nyáron pár napot ecettel feltöltve fog tölteni "

 

Ha már "savazni" kell, akkor már inkább a citromsav, ha elfogadod a véleményem.

 

 

"ha nem lesz ,,ingyen,,  fa  napkollektor  és fűtőbetét a pufiba,, oszt jónapot,, ."

 

Feltételezem napelemet akartál írni, nem pedig nap kollektort, mivel utóbbi amikor leginkább kellene hogy termeljen, (télen) akkor produkál legkevesebbet, ugyan ez igaz a napelemre is, de annál ki lehet használni az áramszolgáltatóval kötött szaldós szerződést. (amit nyáron termelsz, azt télen használod fel)

Mivel a "fűtőbetét" "COP-je" jó esetben 1.0  azzal még a saját magad által termelt villamos energiát sem érdemes felhasználni, ha már ilyen megoldáson gondolkodsz, akkor már inkább jó minőségű klímák ( COP 3,9-4,2) vagy hőszivattyú!

Igazából Neked kell eldönteni hogy relatíve nagy HMKE (lényegesen nagyobb beruházási ktgs, + lényegesen nagyobb megfelelő tetőfelület szükséglet) vagy + beruházás klímák, illetve hőszivattyú.

Üdv: DJ

 

 

 

 

Előzmény: pásztorkutyaterel (37738)