Törölt nick Creative Commons License 2019.05.03 0 0 41758

Most hogy ezt írtad, feloldottam a nálam letiltott hozzászólásokat és beleolvastam. Csak hogy tiszta legyen: nem azoknak ajánlottam elmeorvosi vizsgálatot, akik nem értenek egyet velem, hanem azoknak, akik a leírt szavaim értelmét nem úgy értik, ahogy oda azok oda vannak írva. Elég egyértelműen megfogalmazva. Persze nem véletlen értik félre, hanem azért hogy legyen bármi, amibe bele lehet kötni, bármi, amivel támadhatók az mlm-esek (és persze én is).

 

Ha például azt mondták (az egész mlm-re általánosítva), hogy az előadásokon (szerintük) hazudnak és erre azt a választ kapták tőlem, hogy lehet hogy az megtörtént amit mondanak, lehet hogy máskor is történik ilyesmi, de ezt nem venném általánosnak, emellett meghallgatnám a másik felet is és különben is csak arról tudok véleményt mondani, ahol én is ott voltam és láttam-hallottam, jöttek azzal, hogy védem az mlm-eseket, akik bűnözők és satöbbi, satöbbi. Hozzátéve (nem kicsit cinikusan), hogy csak én vagyok az, "aki másképp csinálja")

 

Ebből az jön le, hogy nem hajlandók azt olvasni, ami oda van írva és ellentmond a rögeszméiknek. Ebből két dolog következhet: 1. trollkodnak. 2. elmebetegek lehetnek (amit orvos dolga eldönteni). Hangsúlyozom, hogy sosem mondtam, hogy elmebetegek, hanem azt, hogy szerintem ajánlott a vizsgálatuk. Persze ezt is úgy értelmezték (és ahogy látom értelmezik ma is), hogy azt mondtam, elmebetegek.

 

Azt is sokszor mondtam, hogy szerintem mindenki el tudja dönteni, a fenti megállapításaim vonatkoznak-e rájuk vagy nem és nem neveztem meg egyiküket sem. Hagytam, hogy azok vonatkoztassák magukra, akik úgy érzik. Ezt meg is tették. Tök önállóan. Ők döntötték el, hová tartoznak, nem én. Amiért szintén engem akartak felelőssé tenni. Mit lehet erre mondani?

 

Mondtam azt is többször, hogy pénzt keresek az mlm-ből, de nem vagyok belőle (még) milliomos. Szerinted mi volt a "válaszuk"? Az egyik esetben az, hogy akkor minek beszélek én itt bármit, ha nem vagyok milliomos. Máskor meg az, hogy "menőnek képzelem magam és osztom az észt". Olyan is volt, aki odáig ment, hogy kijelentette, hogy mlm-ezni csak csalva és embereket becsapva lehet. Többször hasonlították más, bűncselekménynek minősülő dologhoz, például üzletszerű kéjelgéshez.

 

Ami az egészből a lényeg, hogy a magam részéről törekszem a nem általánosításra. Például nem mondok sem olyat, hogy minden mlm-es rendben van és azt sem, hogy mindegyik hazudik. Azt tudom véleményezni, ahol magam is ott voltam és láttam-hallottam. Vagyis képes vagyok megkülönböztetni és összehasonlítani valamit valamivel. Az itt látható jelek szerint ők nem. Náluk csak azonosítás létezik, "minden ilyen, vagy olyan".

 

Néhány napja mondtam neked, hogy meggondolom milyen információkat adok ki itt a fórumon. Tudod miért? Mert annak idején Párizs73 kérdezett tőlem látszólag érdeklődve, "komolyan", hogy "őt ez érdekli". Kapott rá választ. Amit rögtön áttett a (szerinte) "humortopikba" és kitekerve, affektálva kifigurázta. Ezt többször is megcsinálta. A többszöri eset után mondtam, hogy innentől komoly indok nélkül semmilyen információt nem osztok meg itt az általános információkon (pl. mlm-es elveken) kívül. Persze ezt is kitekerik, provokálni próbálnak, stb. de ez nem hat meg, Párizs73 eljátszotta a lehetőséget, örökre.

 

Ja és a válaszommal egy másodpercig sem foglalkozott abban a topikban, ahol azt kérdezte.

 

 

Néha, az évek alatt eddig talán kétszer-háromszor történt meg az, hogy valamilyen szakmai kérdésről komolyan tudtunk beszélni (igen, az ellenzőkkel is), ami kivételes és üdítő volt, érdekes módon ott megértették amit mondtam (elsőre és nem is tekerték ki). Tehát képesek a normális kommunikációra is, csak az esetek 99%-ban úgy döntöttek, hogy mégsem teszik.

 

Vagy itt van pl. kellyboy2006. Bármilyen pozitív mlm-es elvről vagy eredményről beszélek, rögtön azzal jön, hogy neki bármelyik vállalkozása sokkal jobb, de legalább kétszer, az mlm meg sokszorosan rosszabb. Nem tudom, miért nem férnek el az ő vállalkozásai és az mlm békében (és kellő távolságban) egymás mellett? Miért érzi azt, hogy támadva van, valami más által és neki rögtön védenie kell, amit csinál? Arról nem beszélve, hogy eleve mlm topikokról van szó, nem az ő vállalkozásairól...

 

Ilyen körülmények között szerinted milyen értelmes párbeszédre lehet számítani részükről?

Évek óta te vagy az első, akitől tényleg "szkeptikus" hozzáállást látok, nem pedig a fent említett ellenséges, azonosító és támadó ellenzést. Egyébként utóbbival sincs bajom. Legyenek ilyenek, miért is ne? De ne azonosítsák a két hozzáállást mert nem ugyanazok. Ha meg szerintük igen, valami nem stimmelhet náluk.

 

És ez így megy évek óta.

Több hónapja te vagy az első, akivel beszélni lehet és (milyen érdekes, nemde?) azt olvasod, amit leírok.

Ezt respektálom, tökre tetszik és örülök neki.

 

Előzmény: Albertinka (41757)