Freedom of mind Creative Commons License 2019.05.01 0 0 178637

Köszi, tegnap végül sikerült telefonon elérni őket, azt kérték, hogy írjam meg melyik kávéről van szó és válaszolnak. Egyelőre nem semmi.
Viszont telón elmondták, hogy nitrogénnal zárják a zacskókat közvetlenül pörkölés után így nem gond, ha akár egy hónapos is a pörkölés, akkor is olyan lesz mintha akkor pörkölték volna.
Mindez nagyon szépen hangzik, de nekem nincsen pozitív tapasztalatom a nitrogénes kávéval. Lehet, hogy csak egyedi eset volt az enyém, de végül arra jutottam, hogy a kávéban az oxidáción kívül vélhetően más folyamatok is zajlanak pörkölés után aminek a nitrogén nem, csak a fagyasztás képes gátat szabni. Co2 eltávozása miatt alig volt cremája, ami önmagában is jelezte, hogy nem friss a pörkölés, de az igazán furcsa az volt, hogy a kibontás után sokkal gyorsabban öregedett, hamar utolérte saját valódi korát.

Előzmény: M packet (178636)