Big Blaster Creative Commons License 2019.05.01 0 0 50717

Sziasztok,

 

Az R-1251 rádióval kapcsolatban lenne néhány kérdésem:

 

1. A finom hangoló elég darabosan forog. Ez típus jellegzetesség vagy javítható hiba? Ha az utóbbi, akkor mit lehet vele csinálni, hogy finomabban mozogjon?

 

2. A finomhangoló mechanikában lévő görgőket szabad/érdemes kenni? Szétszedtem, megtisztítottam, de csak K4 Ultraval törölgettem át őket.

 

3. A vetített skála nem világítja ki a teljes skálát, illetve eléggé fókuszálatlan. Hogyan lehet ezt beállítani?

 

4. A fejhallgatóból csak akkor hallatszik hang, ha az érzékenység szabályzó a max. érzékenységre van tekerve. Ez normális?

 

5. Nem sikerült fognom semmit. Se amatőr, se broadcast adást. Vagy csend, vagy némi statikus zörej hallatszik. Lehet, hogy valami triviális dolgot nem csináltam jól, de bármit tekertem bárhová, lényeges változást nem tapasztaltam. Tegnap az eladónál még működött a készülék, mondjuk utána végigzötyögött 250 km-t a kocsi csomagtartójában. Lehetséges, hogy valami kontakthiba van valamelyik csőnél?

 

6. Hangerő poti nagyon recsegős. Javítható, vagy cserére érett? Ráadásul eléggé nagy a brumm, de nem tudom, hogy ez valami rádiófrekvenciás zavarból származik, vagy a HF végfokban keletkezik.

 

7. Fokozat kapcsolókat forgatva gyakran nagyon erős kattanás hallatszik a fejhallgatóban. Gyakorlatilag le kell tekerni a hangerőt minimumra, ha az ember nem akar hallás károsodást. Ez normális ennél a készüléknél? 

 

8. A finomhangoló gombot tartó menetes végű tengely eléggé lötyög. Tengely irányban és oldalra is van egy kis játéka és könnyen körbe forgatható. Ennek ilyennek kell lenni?

 

 

Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni némi jó tanáccsal.