ghepard Creative Commons License 2019.04.26 0 0 8665

Hát a saját fejem szerint próbálkoztam. Már kezdetben is belekomponáltam a rezgést - eleinte a hangrezgést, majd később mindenféle más saját testtel keltett rezgést, vibrációt. Ez adott annak egy másmilyen értéket - ugyanis úgy sokkal többre képes az ember. Mint írtam 2003 elején kezdtem véletlenül. Ez mindig belülről jött, mert meg akartam magam ismerni, a határokat - na és ha lehetséges, akkor ezeket kiterjeszteni. Ha elmész valamilyen tanfolyamra, akkor az inkább kényszerítésnek néz ki - hisz azt kell ott csinálnod, amit rád akarnak erőltetni - ott és akkor. Hiába mondod azt magadnak, hogy Te is azt akarod - az csak felszínes, nem vagy arról meggyőzve, mert nem tudod azt, nem ismered, nem tudtad elérni stb - ezért elmész, hogy beléd erőltessék. Na az minden csak nem belülről jövő erő - kívülről egy vadidegen ember próbál valamit rád erőltetni. Ha nincs meg Benned a meggyőződés, a testedben való hit - akkor járhatsz minden héten más más tanfolyamra - nem fogják tudni beléd verni. Ha meg megvan az Benned - akkor sehova se kell menned - minden ott van Benned, csak használnod kell minden igyekezeteddel.

 

A légzésről meg jógáról szóló könyveket csak pár éve töltöttem le és párat el is olvastam - de továbbra is a magam feje után megyek.  Sok hasznos infó van bennük - de van ott jópár olyan is, ami igen nyakatekert.

 

A cél az, hogy tudjak minél gyorsabban is lélegezni (akár 5-7 ciklus egyetlen mp alatt) és a fordítottját is - minél lassabban, mondjuk 70-80 másodperces ciklusokat. No és persze - ami kettő között van. S mindenbe belekomponálom a vibrációt. Mint írtam 2012-ben kezdtem gerelyezni - ott is vibráció alapú gyakorlatokat csinálok, elég nehezek, de ez az edzés csak 80-90 másodpercig tart. A nehézségét fokozza a gyakorlatoknak az - hogy a nehéz fizikai gyakorlatokat légzés nélkül próbálom kivitelezni. Hol úgy, hogy előtte teleszívom magam, vagy úgy - hogy eőtte szinte teljesen kifújom magam. Ezek vittek fel fokozatosan olyan magasságokba - melyekről álmodni se mertem. Már rég nem az a cél, hogy elérjem a korosztályom átszámított (helybőli dobásra) világcsúcsát - hanem az, hogy mennyivel tudom túlszárnyalni. Nekifutással kb 44%-al messzebbre lehet dobni, mint helyből. Már csak kevesebb mint 3 méter hiányzik, hogy helyből is sikerüljön a nekifutással elért világcsúcs. De persze nem biztos, hogy sikerül - mindenesetre tovább próbálkozom....

Előzmény: staiger (8664)