AntalR Creative Commons License 2019.04.25 0 0 147

Szép napot!

 

Segítséget szeretnék kérni Condor szimulátorral kapcsolatban. Magamról annyit, hogy a repüléshez annyi közöm van, hogy siklóernyővel repültem néhány évig...

 

Igyekszem, röviden összefoglalni az esetet illetve a kérdéseimet.

Informatikus vagyok és egy idős (83) ügyfelem használja a Condor V1 szimulátort Windows 10-es gépen. Eredetileg azért hívott mert nem találta a mentett igc és ftr fájlokat.

Leírás szerint a C:Program FilesCondorFlightTracks könyvtárba kellene legyenek de a C:Users"User name"AppDatalocalCondorFlightTracks vagy valami hasonló de mindenképpen az AppData alatt volt.

Kérdés 1: Ez normális? Annyi adalék, hogy 64 bites gépen az Programfiles (x86)-os könyvtárba van telepítve a Condor az-az 32 bites verzió. Szerintem ennek nem lehet köze ahhoz, hogy hova rakja az igc és ftr fájlokat.

Második probléma, hogy ügyfelem szeretné feltölteni a repüléseit a Condor Club honlapjára. Elmondása szerint kb. 2 éve töltött fel utoljára. Megmutatta, hogy ezüst és aranykoszorút illetve 500/750/1000 km-es diplomát is szerzett.

Ami furcsa volt számomra, hogy szerinte mindig is a Condor club weblapján a feladatok/igc konvertálása ftr fájllá töltötte fel úgy, hogy kiválasztotta az igc fájlt majd rányomott a benyújtás gombra. Én értelmezésem szerint ez nem az a funkció amit állít. (A böngésző le is tölt valami konvertált fájlt).

Kérdés 2: Jól gondolom, hogy a  feladatok/igc konvertálása ftr fájllá menűpont nem repülések Condor clubba feltöltésére való? Ha igen, akkor hol kell feltölteni és mit ahhoz hogy számolják az eredményeit (feladat benyújtása alatt?)?

 

Minden segítséget előre is köszönök.

 

Üdvözlettel, Antal